Acasă Sanatate Ce nu ti-a spus nimeni despre apa! Vezi cate afectiuni poti trata...

Ce nu ti-a spus nimeni despre apa! Vezi cate afectiuni poti trata cu cel mai important element al vietii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai mult de jumatate din greutatea noastra corporala este reprezentata de apa, ea fiind prezenta in fiecare celula si in fiecare tesut, procesele biologice – circulatia, digestia – depinzand intr-o enorma masura de apa. Tot apa este substanta de baza a sangelui si a limfei, intretine masa musculara si pielea tinere, regleaza temperatura corporala.

„Pe masura ce crestem si inaintam in varsta, devine vital sa dam atentie consumului de apa. Cata apa? Undeva intre 35 — 45 ml de apa minerala naturala pe zi. Constipatia, crampele abdominale, balonarea sunt doar cateva dintre complicatiile care ar putea aparea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apa. Asadar, apa are un efect terapeutic major si ajuta la prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni. Apa previne si trateaza hiperaciditatea gastrica. Aceasta afectiune are drept cauza majora deshidratarea. Administrarea medicatiei fara o hidratare completa va duce in timp la inflamarea stomacului si a duodenului, la ulceratii si chiar la cancere ale tractului gastrointestinal”, afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Potrivit acesteia, apa previne si trateaza artrita si durerile lombare, durerile reumatice articulare putand fi un semn de apa insuficienta in organism.

De asemenea, durerile si anchilozarea lombara pot avea drept cauza principala existenta insuficienta a apei in structura coloanei si a discurilor vertebrale.

Lygia Alexandrescu precizeaza ca apa previne si trateaza migrenele, durerea de cap fiind un semn prin care creierul si ochii atentioneaza asupra unui grad ridicat de deshidratare a organismului si dispare in totalitate atunci cand hidratarea este completa.

Totodata, apa previne si trateaza astmul bronsic, aceasta patologie care afecteaza anual 14 milioane de copii fiind si o complicatie a deshidratarii organismului.

„In astm trecerea libera a aerului este impiedicata si de aceea apa nu paraseste corpul sub forma de vapori. O hidratare completa poate preveni crizele astmatice. Acesti pacienti au nevoie si de o serie de saruri care sa ajute la descompunerea mucusului pulmonar ce se opune trecerii libere a aerului”, explica nutritionistul.

Ea arata ca apa previne si trateaza diabetul aflat in faza incipienta la adulti.

„Diabetul de maturitate este o alta afectiune rezultata ca urmare a unei stari de deshidratare severa a organismului uman. Necesarul de apa al creierului, precum si necesarul de apa din circulatie influenteaza producerea de insulina din organism. Asadar, apa si sarurile pot trata diabetul incipient al adultului”, precizeaza nutritionistul, mentionand ca apa ajuta si la scaderea colesterolului.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos