Putini dintre noi stim cu adevarat cand trebuie sa aruncam anumite alimente din bucataria si frigiderul nostru. Revista Time a facut lista termenelor de valabilitate pentru cele mai comune alimente, produse care se pot gasi in orice casa:
1. Berea
Nedeschisa: 4 luni.
2. Zaharul brun
Termen de valabilitate nedeterminat, daca este stocat intr-un loc racoros, uscat.
3. Cafea
Nedeschisa: 2 ani.
Deschisa: 1 luna la frigider.
4. Legume congelate
Nedeschise: 18-24 luni.
Deschise: 1 luna.
5. Ciocolata
Un an de la data de productie.
6. Miere: termen de valabilitate nedeterminat.
7. Ketchup
Nedeschis: 1 an. Dupa aceasta perioada, culoarea si aroma ii vor fi afectate.
Deschis: 4-6 luni.
8. Mustar: 2 ani
9. Masline: 2 ani (dupa acest interval, culoarea si aroma ii pot fi afectate, insa poate fi consumat in siguranta).
10. Muraturi
Nedeschise: 18 luni.
Deschise: Nu exista o data anume. Arunca-le cand sunt prea moi.
11. Orez
2 ani de la data de pe ambalaj.
12. Otet: 42 luni
13. Paste uscate: 12 luni
14. Masline la borcan
Deschise: 3 luni
Inchise: 3 ani.
15. Ulei de masline
2 ani de la data fabricatiei (dupa acest timp, culoarea si aroma pot suferi modificari, insa poate fi consumat in siguranta), scrie bzi.