Acasă World Ce legatura este intre atacurile din Siria si petrolul arabilor? Vezi ce...

Ce legatura este intre atacurile din Siria si petrolul arabilor? Vezi ce se intampla cu preturile la petrol!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arabia Saudita vrea ca preturile titeiului sa urce la aproximativ 60 de dolari in acest an, potrivit unor surse din cadrul tarilor OPEC si industriei petroliere, citate de Reuters. Acesta este nivelul despre care Arabia Saudita si aliatii sai din Golf cred ca ar incuraja investitiile in noi campuri, dar nu ar duce la o crestere a productiei de petrol de sist in SUA, spun sursele citate.

OPEC, Rusia si alti producatori s-au angajat anul trecut sa reduca productia cu aproximativ 1,8 milioane de barili pe zi incepand cu 1 ianuarie. Prima reducere din opt ani este menita sa impulsioneze preturile si sa reduca supraoferta de petrol. Preturile titeiului au avansat cu peste 14% de la incheierea pactului in noiembrie, insa petrolul inca se tranzactioneaza la aproximativ 56 dolari pe baril.

Razboiul bate la usa! SUA, atac cu peste 50 de rachete in Siria la ordinul lui Trump! Vezi reactia dura a Rusiei

Oficialii OPEC au declarat in mod repetat ca grupul nu tinteste un anumit nivel al preturilor petrolului, ci doar vrea sa contribuie la reechilibrarea pietei. Totusi, in spatele usilor inchise Arabia Saudita si aliatii sai din Golf spera la un nivel mai ridicat pentru ca preturile scazute ale petrolului au pus presiune pe finantele lor, arata ZF.