Acasă Cultura Cinemagia Ce facem in weekend-ul 30 august – 1 octombrie! VIDEO

Ce facem in weekend-ul 30 august – 1 octombrie! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iti propunem cateva dintre evenimentele care au loc in Bucuresti in acest weekend:

Film

Vineri, 30 august

2 Guns (2 pistoale)

SUA, 3013. Regie: Baltasar Kormákur. Cu: Mark Wahlberg, Denzel Washington

Laureatul Academiei de film, DENZEL WASHINGTON (Safe House, Flight) si MARK WAHLBERG (Contraband, Ted) detin rolurile principale din 2 Pistoale, un film exploziv de actiune in care doi agenti, provenind din servicii secrete concurente, trebuie sa-si scape pielea fugind impreuna. Dar parteneriatul lor inopinat are o problema: niciunul dintre cei doi nu stie ca celalalt este agent federal sub acoperire. De 12 luni, agentul anti-drog Robert ‘Bobby’ Trench (Washington) si ofiterul de contra-informatii al marinei, Marcus ‘Stig’ Stigman (Wahlberg), sunt fortati sa colaboreze chiar daca nu sunt prea incantati sa o faca. Lucrand sub acoperire, ei s-au infiltrat in mafia drogurilor, dar nu au incredere unul in celalalt nici cat in traficantii pe care au misiunea sa-i anihileze. Atunci cand tentativa lor de a se infiltra intr-un cartel mexican de droguri si de a recupera milioane de dolari esueaza, Bobby si Stig cad in dizgratia sefilor lor. Acum, cand toti i-ar vrea fie la inchisoare, fie la doi metri sub pamant, singura persoana pe care se pot baza este… celalalt. In ciuda urmaritorilor, atunci cand oamenii legii trebuie sa se prefaca ani de zile ca sunt infractori, ei invata fel de fel de trucuri din mediul in care s-au infiltrat.

 

This Is Us (One Direction: Astia suntem)

SUA, 2013. Regie: Morgan Spurlock. Cu: Harry Styles, Liam Payne, Zayn Malik

Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles si Louis Tomlinson au fost descoperiti in cadrul concursului britanic The X Factor in 2010. Au terminat concursul pe podium, iar trupa lor, One Direction, a devenit brusc una dintre cele mai populare trupe britanice. In martie 2012, primul album, Up All Night, a facut istorie cand a debutat pe primul loc in topul american Billboard 200. Documentarul prezinta aventurile membrilor trupei in timpul competitiei The X Factor, dar si ascensiunea lor catre celebritatea mondiala.

 

We’re the Millers (Noi suntem familia Miller)

SUA, 2013. Regie: Rawson Marshall Thurber. Cu: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis

David Clark (Jason Sudeikis) este un marunt traficant de droguri care isi castiga existenta vanzand iarba unor oameni de afaceri si casnice plictisite, dar niciodata copiilor. Deci, ce ar putea merge rau? Multe. Invata cum nu se poate mai greu ca nicio fapta buna nu trece nepedepsita. Atunci cand incearca sa ajute cativa adolescenti, acesta este jefuit de trei tipi care ii fura toti banii si toata marfa, lasandu-l cu mari datorii la distribuitorul sau, Brad (Ed Helms). Pentru a scapa de datorii si a-si salva viata, David trebuie acum sa introduca in tara, din Mexic, o cantitate foarte mare de marijuana. De aceea, se gandeste la un plan infailibil si isi forteaza ciudatii vecini sa intre in joc. Astfel, cinica stripteuza Rose (Jennifer Aniston), rebela Casey (Emma Roberts) si timidul Kenny (Will Poulter) devin falsa familie a lui David. Cu o sotie, doi copii si o rulota imensa, noua familie Miller, in frunte cu David, se indreapta spre granita pentru a sarbatori Ziua Nationala intr-un weekend imprevizibil peste hotare.

 

Proiectie de filme din si despre Republica Moldova, intitulata ”La izvoarele sarbatorii Zilei Limbii Romane”, organizata de Guvernul Romaniei

Cinematograful Patria, 30 august – 1 septembrie.

 

Teatru, spectacol

Vineri, 30 august

Iaacovi si Leidental

Godot Cafe-Teatru , ora 19:00

 

Ce poti sa faci in 10 minute

Godot Cafe-Teatru , ora 22:00

 

Sambata, 31 august

Festivalul de vara „Teatru, strada si copil” – Punguta cu doi bani

Parcul Crangasi, ora 11:00

 

 

Povestiri din Miserupia

Teatrul Luni de la Green Hours, ora 20:00

 

Shot

Godot Cafe-Teatru ˇ Sambata, ora 19:00

 

Duminica, 1 septembrie

Fior d’amor in Bucuresci

Parcul Carol , ora 19:00

 

Scrisoare catre Cassandra

Unteatru , ora 19:00

 

Almost (aproape), premiera

Teatrul In Culise, ora 20:00

 

Concert, festival

Vineri, 30 august

Poiana Urbana

Piata Universitatii, 30 August – 1 Septembrie

 

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale”Centrul Istoric, La Conu’ Iancu

30 August – 5 Septembrie

 

Cinema in parc, eveniment in cadrul caruia sunt proiectate atat filme romanesti, cat si straine

Parcul Crangasi, 30 august – 4 septembrie

 

Sambata, 31 august

AG Weinberger – Summer Solo Nights

Cafe Carousel, ora 20:00

A VIII-a editie a Festivalului „Tarafuri si fanfare”, care il are ca amfitrion pe muzicianul Grigore Lese Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

31 august – 1 septembrie

 

Muzeul National al Literaturii Romane sarbatoreste Ziua Limbii Romane printr-o serie de evenimente: concerte, expozitii (stradale si in Rotonda MNLR), masa rotunda. De Ziua Limbii Romane, accesul in Expozitia permanenta a MNLR este liber

 

Duminica, 1 septembrie

Festivalul International „George Enescu”

1-28 septembrie in Bucuresti si in mai multe orase din tara

 

September song: Maria Raducanu & Chris Dahlgren

Green Hours 22 Jazz Café, ora 20:00

 

Targuri, Expozitii, Lansari de carte

Vineri, 30 august

‘Visul unor Nopti de Vara’ by Handmade pentru Suflet

Légere Live, 29 August – 1 Septembrie.