Una dintre cele mai frecvente dureri de care ne plangem in vremurile moderne este durerea de cap. De cele mai multe ori, cauzele nu sunt grave. In cazul durerilor persistente, medicul decide daca cefaleea ascunde alte boli. Durerile de cap pot fi cauzate de o simpla contractura musculara in zona cervicala, sau de stres, dar si de boli grave.

Orice durere de cap trebuie luata in seama, spune dr. Anca Paunescu, medic specialist medicina generala, pentru digi24.ro. „Durerea de cap se numara printre simptomele cu cele mai numeroase cauze si foarte variate. De la unele mai putin grave precum este durerea provocata de o simpla contractura musculara pana la unele severe care reflecta formatiuni la nivel intracranian.

Orice durere de cap ar trebui luata in seama, chiar daca este o durere de contractura musculara sau psihogena pe suprasolicitare, este bine sa ne oprim si sa reevaluam ce se intampla pentru ca se poate agrava.

Daca durerea este extrem de intensa, aparuta brusc si nu cedeaza, trebuie sa ne adresam medicului. De asemenea, chiar daca durerea nu este de intensitate mare sau de durata lunga, dar revine repetat, este recomandat sa ne adresam medicului.

In cazul unei dureri de cap nu este indicat sa luam o medicamentatie nerecomandata de medic. Daca durerea persista si dupa ce ne relaxam, mancam putin, bem apa, facem cateva exercitii, trebuie sa ne adresam medicului,” explica specialistul, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.