Acasă Stirile zilei Barack Obama se implica direct in cazul George Zimmerman: Putea fi fiul...

Barack Obama se implica direct in cazul George Zimmerman: Putea fi fiul meu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

George Zimmerman face parte din patrula de voluntari care supraveghează cartierul. În timp ce patrula zona rezidentială, în cartierul în care acesta locuieste în Stanford, Florida, a împușcat mortal un tânăr de culoare, considerkând că acesta din urmă îi va pune în pericol viata. Zimmerman a fost arestat în legătură cu acuzatiile de omor a unui adolescent afroamerican în Florida. El a fost acuzat de crima tânărului  Trayvon Martin, a anuntat procurorul special Angela Corey miercuri seara. Inculpatul pledează: „Nevinovat”.

 

Pe 26 februarie anul curent, tânărul de 17 ani Trayvon Martin a ieșit, după cum susține familia, să cumpere niște dulciuri și băuturi răcoritoare, dar nu s-a întors acasă. După versiunea lui Zimmerman, paznic comunitar din regiunea Sanford, băiatul l-a atacat, iar el a fost nevoit să folosească arma pentru apărare. Când polițiștii au ajuns la locul crimei, l-au găsit pe Zimmerman cu nasul însângerat și l-au luat la secție, însă de curând i-au dat drumul căci nu aveau dovezi de-ajunse. Faptul că jumătate de lună Zimmerman era în libertate, a bulversat nu doar partea afroamericană a cetățenilor SUA.

 

Ministrul justiției a promis să înceapă „o completă şi independentă” anchetă a acestui incident. Procurorul special al FlorideiAngela Corey, a explicat:

„Acesta este unul dintre acele cazuri complicate cu care avem de face în decursul mai multor ani. Și decizia finală va fi luată în același mod, ca și anterior. Aș dori să subliniez că nu ne-am lăsat influențați de opinia publică și de sursele media. Investigația preliminară era bazată pe materiale factologice și pe legile statului Florida”.

 

Omorul unui adolescent afroamerican dezarmat de către un  alb, și în special faptul că suspectul a fost eliberat în aceeași zi, a stârnit un val de nemulțumiri în Statele Unite. Președintele Barack Obama a fost interesat direct de acest caz și a declarat că în locul lui Trayvon Martin „putea fi și fiul său”.

C. M.I.