Acasă Life Catunul din Romania care este considerat o comoara turistica!

Catunul din Romania care este considerat o comoara turistica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
Un satuc romanesc este pe cale sa devina o atractie turistica dupa ce a atras atentia prin arhitectura caselor vechi de peste 300 de ani. Practic aceste case unicat care au rezistat influentei modernismului cu termopane si polistirenul aferente pot readuce la viata intreaga zona uitata de lume, relateaza realitatea.net.

„Acest catun se afla chiar pe drumul manastirii si are case frumoase, vechi de peste 300 de ani, cu arhitectura olteneasca a Valcii de mijloc, fiind ideal pentru cei care si-ar dori sa investeasca in turism monahal. Catunul Gugulesti are chiar la poarta bisericii 9 case unicat, care alaturi de biserica de lemn salvata de patriarhul Marina, formeaza chiar un complex muzeal. Primaria nu dispune de fonduri pentru renovarea acestora dar un investitor in turism ar putea sa faca asta si nu ar fi o investitie costisitoare”, a precizat astazi, primarul din Stanesti, Ionel Michiu.

Primaria lucreaza in prezent la asfaltarea drumului care duce la biserica, urmand ca in primavara infrastructura – asfalt, rigole, iluminat – sa fie finalizata.

Primaria comunei Stanesti a inceput ridicarea Manastirii Sfantu Gheorghe in memoria fostului patriarh a Bisericii Ortodoxe Romane, Iustinian Marina, nascut in localitate, ridicarea acestui lacas de cult facandu-se in apropierea bisericii de lemn care exista aici, originara din judetul Salaj, adusa de fostul ierarh in anii ’50.

Biserica de lemn din satul Suiesti a fost construita in 1658, in judetul Salaj, comuna Galgau. Dupa ce a functionat o perioada in curtea liceului militar de la Breaza, a fost adusa de patriarhul Iustinian Marina in 1950 in localitatea valceana. Aceasta biserica alaturi de cea a lui Horea din Albac, din statiunea Baile Olanesti, sunt lacasele de cult salvate de la distrugere si aduse in Valcea de fostul patriarh Iustinian.

Sursa: Antena Satelor