Acasă Stirile zilei Bani Câţi bani a luat Atrium din inchirierea Militari Shopping Center

Câţi bani a luat Atrium din inchirierea Militari Shopping Center

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atrium European Real Estate a obtinut in primul trimestru venituri nete de 1,7 milioane euro din inchirierea parcului de retail Militari Shopping Centre din Bucuresti, in crestere cu 3,8% fata de valoarea din perioada similara a anului trecut, de 1,6 milioane euro.

Veniturile brute au scazut cu 9,2%, de la 1,84 milioane de euro la 1,69 milioane de euro, potrivit raportului financiar al investitorului austriac, transmite Mediafax.

Valoarea de piata a Militari Shopping Center s-a redus usor fata de intervalul similar din 2011, la 71,16 milioane de euro.

Gradul de ocupare se situa la 98%, fata de 99,1% la finele anului trecut, in timp ce randamentul parcului de retail este de 9,5%.

Atrium detine in Romania si doua terenuri pentru parcuri de retail, in judetele Arad si Constanta.

Atrium European Real Estate a achizitionat in 2004 prima faza a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizata in martie 2009, compania a anuntat ca a alocat 67 de milioane de euro. Parcul are o suprafata de 52.957 metri patrati.

La nivel de grup, veniturile nete din chirii au crescut cu 17,4%, de la 38,5 milioane de euro la 45,3 milioane de euro. Grupul detine 155 de proprietati finalizate in Europa, cu o valoare de piata de peste 2 miliarde de euro. Romania reprezinta 3,4% din totalul portofoliului.

Actionarul majoritar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, care a preluat in 2008 compania, la acea data Meinl Land, si a redenumit-o. Grupul opereaza in mai multe state din regiune, respectiv in Romania, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Georgia si Ucraina.