Jurnalistul Catalin Tolontan a analizat interviul lui Sorin Ovidiu Vintu care a facut inconjurul presei din Romania si a descoperit ca teoriile vehiculate in Romania de multi oameni politici seamana cu propaganda de la Moscova.

„Cel mai socant moment e cel in care Sorin Ovidiu Vantu se refera la felul in care vede el din inchisoare miscare de protest impotriva Ordonantei de gratiere.

Opinia sa este aceea ca ”manifestantii au fost manipulati”, adugand ca ”asta nu inseamna ca ei sunt prosti, pentru ca si desteptii pot fi manipulati”.

Cu gesturi largi, Vantu spune ca este dezgustat de ceea ce s-a intimplat in Piata Victoriei. si ofera un exemplu de irationalitate: ”Am vazut un manifestant care striga ca asta cu gratierea e ca si cum cineva i-ar viola nevasta”.

SOV continua povestea.

Statea in inchisoare si privea la televizor: ”M-am uitat la manifestant: era un pensionar, batrin si uraaaat! Atat de urat ca eu cred ca nevasta lui era la fel si ar fi dat bani ca sa vina cineva la ea”.

si, dupa ce chicoteste oripilat la gandul ca o femeie urita ar fi dat bani ca sa primeasca sex, detinutul Vantu trece mai departe, in interviu.

Ajunge la teoria ca ”americanii sunt cei care ne-au executat pe toti si au distrus, prin slugile lor din justitie, pe politicieni si toate centrele de putere din Romania”.

”Fiecare om din Romania are un dosar”, explica el. ”Sigur, fiecare om care conteaza in Romania”, da Vantu din mana.

Cu doar doua ore inainte ca interviul cu SOV sa fie difuzat, ziarul National publica pe site, sub semnatura lui Tudor Borcea, un articol despre cum ”Vladimir Putin acuza Occidentul ca manipuleaza DNA-urile din Est”.
Ziaristul remarca o relatare a agentiei ruse Sputnik si subliniaza faptul ca presedintele Putin face ”o trimitere stravezie” la DNA.

Discursul sau a avut loc la o intalnire cu sefii procurorilor din Rusia.

”Contrar anumitor tari occidentale, Rusia nu-si va permite niciodata sa creeze comitet anti-coruptie in scopul de a manipula sfera politica”, spune Vladimir Putin.

Ideile liderului de la Kremlin, despre felul in care „comitetele anti-coruptie din estul Europei devin organe de putere paralele”, seamana ca doua picaturi de apa cu teoriile vehiculate in Romania de multi oameni politici”, arata Tolontan pe blog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.