Cap Limpede

Sanatate

Cata bere este indicat sa consumi! Vezi cand devine medicament pentru organism

Exista si beneficii mai putin cunoscute ale consumului moderat de bere, spun specialistii. De pilda, ajuta sistemul imunitar sa doboare agentii patogeni, reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare si fortifica sistemul osos.

Cu un continut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele B6 si B9, atunci cand este consumata cu moderatie de catre adulti sanatosi poate contribui la imbunatatirea raspunsul sistemului imunitar al acestora la entitati responsabile de transmiterea bolilor infectioase.

Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza acest efect mai putin cunoscut al consumului moderat de bere asupra intaririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezinta unul din ingredientele naturale de baza ale berii, transformând-o practic intr-o sursa de vitamine pentru organism. Berea este bogata in special in vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmata in timp prin studii care au demonstrat o absorbtie ridicata a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere in dieta, acest fapt putand sa contribuie la o rezistenta sporita a sistemului imunitar„, noteaza libertatea.

Sursa bogata de siliciu organic, element-cheie in procesul de crestere a densitatii minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumata cu moderatie, ar putea favoriza sanatatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat in lupta cu osteoporoza, boala a sistemului scheletal caracterizata prin masa osoasa scazuta si deteriorarea tesuturilor osoase.

Consumata moderat, berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt. Studii stiintifice au indicat faptul ca un consum moderat de bere poate favoriza si procesele de memorare, asigurând incorporarea datelor recente in memoria pe termen lung.

Cat trebuie sa consumam

Specialistii atrag atentia ca secretul pentru obtinerea unor efecte benefice organismului consta in moderatie, nutritionistii recomandand un consum de 330 ml in cazul femeilor si 660 ml in cazul barbatilor.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-85047").on("click", function(){ $(".com-click-id-85047").show(); $(".disqus-thread-85047").show(); $(".com-but-85047").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});