Marmotele care prezic venirea primaverii in SUA se contrazic in aceasta privinta, astfel cea din Pennsylvania a anuntat inca sase saptamani de iarna, iar marmota din New York a prezis sosirea rapida a primaverii.

Phil, marmota din Punxsutawney (Pennsylvania, est), cea mai celebra din toate, si-a vazut umbra dupa ce a fost trezita in cadrul ceremoniei traditionale anuale, care dateaza din 1887, a anuntat Bill Deeley, sef al clubului „Punxsutawey Groundhog Club”, mentionat de AFP. Concluzia — inca sase saptamani de iarna.

In schimb Chuck, marmota mai putin celebra de la gradina zoologica din Staten island (New York), nu si-a vazut umbra, ceea ce anunta venirea rapida a primaverii. „Chuck, vreau sa iti multumesc pentru aceasta veste buna”, i-a spus primarul Bill de Blasio, care a prezidat ceremonia, in contextul in care orasul a fost afectat luni de ninsori si ploi soldate cu polei. In acest an, Chuck a facut prezicerea intr-o cutie transparenta fiindca in 2014 primarul a scapat din maini marmota, care a murit dupa cateva saptamani.

O a treia marmota, Chuckles, din Manchester (Connecticut, nord-est) si-a vazut si ea umbra luni, lasand sa se inteleaga ca iarna va mai dura.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.