Acasă Stirile zilei Castelul Bran este pe locul II in topul Forbes

Castelul Bran este pe locul II in topul Forbes

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Castelul Bran este pe locul doi in topul celor de la Forbes aflandu-se printre cele mai scumpe proprietati din lume. Din anul 2008 de cand a fost retrocedat Arhiducelui Dominic de Habsburg, valoarea castelului este estimata la 140 de milioane de euro, crescand cu peste 50%.

In urma cu patru ani, valoarea edificiului se ridica la 60 de milioane de euro si, in prezent, acesta a ajuns sa coste mai mult decat dublu. Dupa revendicarea castelului, nepotii Reginei Maria au investit in renovarea a 23 de camere si au diversificat serviciile pe care le ofera turistilor.

Anual nume importante ale industriei muzicale si a filmului trec pragul edificiului romanesc, nume precum Cuba Gooding Junior, Nicolas Cage sau Kevin Costner.

Atractiile castelului sunt scara secreta, care face legatura intre camera de consiliu si mansarda folosita pentru aparare, costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanelor regale si un pumnal al regelui Ferdinand.

Pe langa banii proveniti din vanzarea biletelor de intrare, conducerea castiga bani si din taxele de filmare, cine romantice, nunti sau materialele aflate la libraria castelului, vinuri, obiecte de artizanat sau produse bio. Toate acestea au adus un profit de 2,7 milioane de euro in ultimii doi ani.

Castelul Bran are anual peste 500.000 de vizitatori, ceea ce face ca acesta sa fie cel mai vizitat obiectiv turistic din Romania.