Cartoful ar putea fi cel mai ieftin antiinflamator! Cum trebuie pregatit?

Cartoful este nelipsit din bucataria romanilor. Alimentul banal asociat cel mai des cu mancarea saracului are numeroase beneficii pentru organismul nostru.

Beneficiile nestiute ale cartofului

Calmeaza durerile de stomac.

Deoarece cartoful este unul dintre cele mai alcaline alimente, sucul sau poate fi de folos in neutralizarea acidului din stomac. In plus, este util si in reducerea inflamatiei gastrointestinale. Pentru tratarea acestei afectiuni, consuma zilnic 3 linguri de suc de cartofi, cu jumatate de ora inainte de mesele principale, spun specialistii, noteaza adevarul.

Click pe aceeasi tema:  Atentie! Ce au descoperit specialistii in ketchup! Celebrul sos ne poate imbolnavi grav

Este un bun antiinflamator.

Datorita continutului sau bogat in minerale, potasiu si sare organica, cartoful este considerat unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatorii. De aceea, sucul de cartofi cruzi, consumat frecvent, poate fi folosit in tratarea reumatismului sau a artritei, dar si a gutei, a bolii lumbago, a durerilor articulare sau a durerilor de spate. Pentru rezultate optime, consuma sucul de cartofi cruzi dimineata, inainte de a servi micul dejun. Un kilogram de cartofi costa in jur de 2 lei.

Ajuta la buna functionare a sistemului digestiv. Totodata, sucul de cartofi este folosit drept un remediu eficient impotriva anumitor afectiuni digestive, precum constipatia. Acesta favorizeaza inmultirea bacteriilor bune din tractul digestiv, ajutand si la prevenirea procesului de fermentare din intestine.









Click pe aceeasi tema:  OMS atrage ATENTIA asupra VIRUSULUI EBOLA: „Amploarea epidemiei nu este luata in SERIOS asa cum ar trebui”!
spre