Acasă Stirile zilei Bani Carrefour România consideră neîntemeiată pronunțarea procedurii de insolvență

Carrefour România consideră neîntemeiată pronunțarea procedurii de insolvență

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Carrefour România SA consideră că hotărârea Tribunalului București privind declanșarea procedurii de insolvență este netemeinică, întrucât situația financiară a companiei este extrem de solidă, iar pretinsa creanță a societății comerciale care a declanșat această procedură judiciară a fost deja achitată, cererea sa fiind lipsită de obiect.

„Avocații noștri au fost mandatați să inițieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotărâri, care încă nu a fost comunicată oficial societății noastre”, arată un comunicat al lanțului de retail

Carrefour precizează că activitatea sa se desfășoară în condiții normale, societatea urmând a-și respecta  toate obligațiile, potrivit contractelor încheiate.

GSL Logistic a cerut insolvența Carrefour, în calitate de creditor, iar Carrefour România SA a intrat în insolvență, după ce Tribunalul București a respins contestația debitorului.

Instanța a admis cererea de deschidere a procedurii generale de insolvență și a „decăzut debitoarea din dreptul de a formula un plan de reorganizare a activității”, potrivit portalului instanțelor de judecată al Tribunalului București.

Cererea a fost admisă de Tribunalul București în data de 23 decembrie 2013. Decizia poate fi atacată de Carrefour, cu apel, în 30 de zile.

Cu peste 9.900 de magazine în 33 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul 1 în Europa. În România, Grupul Carrefour are 160 magazine dintre care 25 hipermarket-uri ‘Carrefour’, 78 supermarket-uri ‘Market’, 56 magazine de proximitate ‘Express’.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos