Carrefour România consideră neîntemeiată pronunțarea procedurii de insolvență

Carrefour România SA consideră că hotărârea Tribunalului București privind declanșarea procedurii de insolvență este netemeinică, întrucât situația financiară a companiei este extrem de solidă, iar pretinsa creanță a societății comerciale care a declanșat această procedură judiciară a fost deja achitată, cererea sa fiind lipsită de obiect.

„Avocații noștri au fost mandatați să inițieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotărâri, care încă nu a fost comunicată oficial societății noastre”, arată un comunicat al lanțului de retail

Carrefour precizează că activitatea sa se desfășoară în condiții normale, societatea urmând a-și respecta toate obligațiile, potrivit contractelor încheiate.

Click pe aceeasi tema:  Un barbat din Bistrita a clonat un restaurant KFC. Nu ma simt vinovat cu nimic, sustine patronul RFC

GSL Logistic a cerut insolvența Carrefour, în calitate de creditor, iar Carrefour România SA a intrat în insolvență, după ce Tribunalul București a respins contestația debitorului.

Instanța a admis cererea de deschidere a procedurii generale de insolvență și a „decăzut debitoarea din dreptul de a formula un plan de reorganizare a activității”, potrivit portalului instanțelor de judecată al Tribunalului București.

Cererea a fost admisă de Tribunalul București în data de 23 decembrie 2013. Decizia poate fi atacată de Carrefour, cu apel, în 30 de zile.

Click pe aceeasi tema:  Amenzile pentru soferi cresc de la 1 iulie!

Cu peste 9.900 de magazine în 33 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul 1 în Europa. În România, Grupul Carrefour are 160 magazine dintre care 25 hipermarket-uri ‘Carrefour’, 78 supermarket-uri ‘Market’, 56 magazine de proximitate ‘Express’.

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre