Acasă Stirile zilei Bani Carrefour in pericol de a se retrage din Romania!

Carrefour in pericol de a se retrage din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

George Plassat, bossul de la Carrefour, este condamnat sa ia masuri radicale daca vrea sa redreseze un grup care nu mai are de mult o orientare strategica clara.

In primul rand, vor fi anuntate, cel mai probabil, concedieri: 500-600 de angajati din Franta vor fi disponibilizati. Asta pare a fi cel mai simplu, adevarata provocare pentru Plassat fiind cum va reusi sa redinamizeze reteaua de magazine, dat fiind ca hypermarketurile grupului se confrunta, de cativa ani, cu o erodare constanta a vanzarilor, iar marjele de profit sunt din ce in ce mai mici. Potrivit estimarilor, Plassat ar avea nevoie de trei miliarde de euro pentru a finanta programul sau de redresare a retelei europene de hypermarketuri. O solutie avuta in vedere: o majorare de capital clasica cu un discount important, dar va fi greu pentru grup sa ia bani de pe bursa, dat fiind ca actionarilor nu le va conveni diluarea automata a portofoliului. Din acest motiv, conducatorii grupului ar putea opta pentru o emisiune de obligatiuni convertibile in actiuni. Oricum, nici pe Bursa nu o duce prea bine Carrefour: valoarea actiunii a scazut cu 50% in trei ani.

Potrivit estimarilor specialistilor in retail, masurile lui Plassat ar putea viza si piata romaneasca, existand chiar voci care iau in calcul chiar o retragere a Carrefour din Romania.

Carrefour pleaca din Romania. Posibil sau nu?

Primele zvonuri potrivit carora Carrefour ar putea renunta la operatiunile din Romania au aparut in aprilie anul acesta. ING a pus pe hartie, intr-un raport de analiza pentru investitori, noua state din care gigantul francez s-ar putea retrage printr-o vanzare de active, Romania fiind printre ele.

In 2011, vanzarile Carrefour in Romania au crescut cu 4,8%, la 1,184 miliarde euro, datorita extinderii retelei de magazine.

Carrefour isi va prezenta joi rezultatele financiare aferente primei jumatati din acest an.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos