Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat sustinerea cresterii bugetului Apararii va fi primul lucru de pe lista sa dupa ce va fi ales presedinte.

“Daca voi fi ales presedinte al Romaniei, voi sustine cresterea bugetului apararii. Consider ca tinta intregii clase politice trebuie sa fie asigurarea constanta a unei finantari anuale de 2% din PIB”, a spus Iohannis.

El a mentionat ca Armata Romaniei are multe nevoi, ca urmare a subfinantarii din ultimii ani si a subliniat ca, in acest context regional dificil, trebuie facut un efort asumat de intreaga clasa politica pentru a imbunatati inzestrarea militarilor si calitatea vietii acestora.

Potrivit lui Iohannis, majorarea bugetului pentru Aparare va reprezenta si o oportunitate de parteneriat tehnologic intre firmele romanesti din industria de aparare si companiile europene si americane, va insemna noi locuri de munca si va contribui si la intarirea dimensiunii economice, nu doar la cea militara, a parteneriatului strategic dintre Romania si SUA.

Iohannis a mai spus ca, in calitate de presedinte al Romaniei, va fi garantul continuarii marilor directii de politica externa si de securitate a tarii care au reprezentat, in opinia sa, o veritabila sursa de occidentalizare a Romaniei in ultimii 20 de ani.

El s-a referit, in acest sens, la aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA, cresterea rolului si a “greutatii” Romaniei in NATO si UE, dar si la eforturile ce trebuie sa fie consistente pentru a intari, pe zona noastra, institutiile cu semnificatie in securitatea nationala.

“Cred cu tarie ca parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, alaturi de calitatea de membru al NATO si al Uniunii Europene, reprezinta pentru Romania elementul fundamental al politicii noastre externe si de securitate”, a spus Iohannis.

Citeste pe esibian.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.