Acasă Sanatate Care este cea mai buna metoda de a renunta la fumat!

Care este cea mai buna metoda de a renunta la fumat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru fumatorii care sunt in pragul deciziei de a se lasa de fumat, un studiu efectuat recent si publicat in jurnalul “Annals of Internal Medicine” confirma ca cea mai buna metoda este renuntarea brusca, prin comparatie cu lasatul treptat.

In cadrul unui studiu clinic, efectuat pe 700 de persoane, au fost comparate ratele de succes ale celor doua metode, iar datele la care au ajuns cercetatorii fac dovada clara ca din punct de vedere statistic persoanele care se lasa brusc de fumat au o rata de succes mai mare, pe o durata ce porneste de la patru saptamani la sase luni, decat cei care apeleaza la alte metode de renuntare in trepte, scrie hotnews.

Statisticile arata, de asemenea, o situatie comuna in randul celor care vor sa se lase de fumat: esecul este comun. Cele mai multe studii arata ca numai una din patru persoane care incearca sa se lase de fumat cu ajutorul tratamentelor medicamentoase reusesc sa fie nefumatoare pana la sase luni si cei mai multi dintre acestia recidiveaza dupa aceasta perioada de abstinenta. De aceea cea mai comuna trasatura a celor care reusesc sa se lase de fumat, fir prin prima metoda, fie prin a doua, este faptul ca au esuat in multe incercari efectuate anterior.