Acasă Sanatate Care ar putea fi cea mai sigura metoda de prelungire a vietii!?...

Care ar putea fi cea mai sigura metoda de prelungire a vietii!? Raspunsul medicilor: „Bolile ni se trag de la excesul de alimente”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

“Singura metoda sigura de prelungire a vietii este infometarea, o lozinca pe care am vazut-o scrisa la un simpozion in America”, a adaugat academician dr. Laurentiu Popescu.

Dafin Muresanu a precizat ca organismul are mult mai multe resurse sa gestioneze lipsa de alimente, iar alimentele continuu, cum le iau oamenii, lucreaza mai mult pe principiul placerii.

“Noi incarcam organismul bazat pe dorinte cu mai multe alimente decat este necesar, pe care nu le poate prelucra. Prin post, se obtine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzator. Si anume, in primele 24 de ore de post consumi glucide, apoi timp indelungat, pana la doua-trei saptamani, consumi rezervele de lipide. Aproximativ 96 la suta din consumul de energie in post se bazeaza pe lipide, deci pierzi lipidele, si doar 4 la suta se bazeaza pe pierderea capitalului de proteine. Asta pana cand se ajunge intr-un punct critic, care nu trebuie depasit, iar acel punct critic este destul de individual si pentru specia umana nu trebuie sa treaca de 40 de zile. Nu este intamplator”, a spus presedintele Societatii de Neurologie din Romania.

Profesorul Dafin Muresanu a adaugat ca, potrivit unor studii, celula tumorala nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia este foarte mult usurata cu post.

“Exista un grup de cercetare la Spitalul Charite din Berlin, Andreas Michalsen are foarte multe lucrari stiintifice in reviste importante cu privire la post. Se produce o resetare, care iti da un nou profil. Jean Patrice Robbin, alt cercetator mare, care are foarte multe lucrari in acest sens, Institutul de Cercetare si Tratament al Cancerului, Norris Cancer Center din Los Angeles, centru foarte avansat de studiu al comportamentului celulelor tumorale in post. Celula tumorala nu se poate adapta la regimul hipocaloric si, practic, chimioterapia este foarte mult usurata cu post. S-a observat ca toleranta pacientului este mult mai buna la chimioterapie in regim hipocaloric sau post”, a precizat Dafin Muresanu.

El a mai spus ca omul dupa post este mult mai viguros, capacitatea lui de reactie este mult mai buna.

“Stiinta ne arata ca pinguinul poate sa reziste fara mancare o suta de zile, ursul cand hiberneaza nu mananca. Omul dupa post este mult mai viguros, are o capacitate de reactie mult mai buna. Ramane doar reglarea noastra de a nu consuma mai mult decat avem nevoie, pentru ca organismul se adapteaza mult mai bine la post. Putem ajunge sa scriem pe paine: «Ai grija, daca mananci prea mult, ai putea avea probleme de sanatate! Postul presupune si un pic de vointa. Postul nu este o problema controversata. Vedeti cum poate fi folosit, ca o interventie in anumite situatii”, a mai aratat profesorul Dafin Muresanu.