Precizia asigurata de un diagnostic cu iPhone este de 85%, aceeasi cu care „cancerul de piele” este determinat si de un oncolog specialist cu experienta, se arata pe site-ul Universitatii din Houston ( SUA ).

Sistemul se numeste DermoScreen si utilizeaza un dermoscop montat pe partea din spate a smartphone-ului. Dispozitivul poate scana locul suspect ( de exemplu, o alunita) si aplicatia iti va prezenta un raport in care iti spune care este riscul de cancer.

Melanomul (cancer de piele) este perfid prin faptul ca descoperirea tarzie reprezinta un real pericol de moarte. Detectarea din timp a bolii intr-un stadiu precoce permite eliminarea totala a acesteia , spun oamenii de stiinta.

Sistem DermoScreen este conceput si creat pentru persoanele care locuiesc in zone izolate si nu pot obtine consiliere medicala in timp util. Inventatorul sistemului, profesorul George Zudarakis, a inceput sa lucreze la acest proiect din 2005 , iar apoi, vazand cresterea omniprezentei iPhone, a adaptat proiectul sau pentru acest dispozitiv.

Pretul dispozitivului va fi de 500 de dolari. In momentul de fata acesta a fost trimis pentru testare la Centrul de oncologie medicala din Texas -Texas MD Anderson Cancer Center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.