Acasă Stirile zilei Bani Campania Rosia Montana cu Maia Morgenstern a obtinut castig de cauza

Campania Rosia Montana cu Maia Morgenstern a obtinut castig de cauza

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consiliul Roman de Publicitate (RAC) a dat verdict negativ sesizarilor inaintate la adresa campaniei impotriva proiectului exploatarii aurului de la Rosia Montana.

Plangerile au fost inaintate de protagonista reclamelor de promovare a companiei Rosia Montana Gold Corporation, Sanda Lungu, si de Sindicatul Viitorul Mineritului, organizatie infiintata cu sprijinul RMGC.

„Punctele de vedere ale celor care au inaintat sesizarile au fost sustinute in fata comitetului etic al Consiliului Roman Publicitate dupa care a urmat pozitia agentiei. In urma deliberarilor, comitetul etic RAC a decis ca spotul nu incalca codul de bune practici in publicitate”

sustine managerul agentiei Papaya, Robert Tiderle, citat de AdPlayers.ro

Principalele acuzatii aduse de cei de la RMGC se refereau la faptul ca spotul nu a fost filmat la Rosia Montana si ca ar contine scene violente pentru copii.

“Nimeni nu sustine ca spotul s-a filmat la Rosia Montana. Ceea ce stim este ca exploatarea de Rosia Montana va arata identic cu cea din spot. Si nu exista spot violent decat daca acel spot instiga la violenta. Ori in reclamele impotriva proiectului Rosia Montana nu exista astfel de scene”

a mai spus managerul agentiei de publicitate.

„Poftiti domnilor, tot aurul meu, numai lasati-ne in pace!” Aceasta este replica actritei Maia Morgenstern, protagonista spotului din campania Salvati Rosia Montana, spot care a facut aproape 500.000 de vizualizari pe Youtube.

Cu un mesaj similar, care pastreaza aceeasi idee, vine si noul spot in care apare actorul Dragos Bucur. “Tot aurul meu. Sper sa fie de ajuns”, este replica protagonistului.

Cele doua clipuri, impotriva proiectului de exploatare Rosia Montana, au fost realizate recent de cei de la Papaya Advertising.