Camelia Rusu, o tanara de 23 de ani din Bucuresti duce o lupta dura pentru viata. Pana in mai 2012 a fost o fata normala, insa in urma unor vanatai si a unor puncte rosii, Camelia s-a prezentat la un medic. A fost diagnosticata cu Leucemie Acuta Mieloblastica (LAM4), iar singura speranta pentru ea este un transplant de maduva. Costurile operatiei se ridica la 150.000 de euro, suma de care nici ea, nici apropiatii sai nu dispun.

In urma aparitiei unor vanatai si a unor puncte rosii, numite purpura, Camelia Rusu s-a prezentat la doctor. I-a recomandat sa faca o serie de analize la sange, in urma carora a fost diagnosticata cu Leucemie Acuta Mieloblastica (LAM4). Din acel moment a inceput lupta dura pentru supravietuire.

A facut cinci cure cu citostatice pana in prezent. In ianuarie 2013 a fost in Italia pentru a i se confirma daca are sau nu nevoie de transplant de maduva. Vestea a fost dramatica: singura sansa este TRANSPLANTUL. Costurile acestuia se ridica la 150.000 de euro, suma de care nici ea, nici apropiatii sai nu dispun.

„Atunci cand am aflat ca am nevoie de 150 000 de euro am fost optimista ca o sa fac rost de bani dintr-o parte sau alta (stat sau donatii). Dar in adancul sufletului meu am avut o urma de indoiala …era o intrebare care se repeta, obsesiv, in mintea mea: ce se va intampla cu mine daca nu fac rost de bani?”, scrie Camelia in jurnalul ei pe kmy.ro.

Fata de doar 23 de ani spune ca dupa multele zile petrecute pe patul spitalului, intre perfuzii si hemograme, intre punctii si biopsii din maduva, intre agitatia staff-ului medical cand nu reuseau sa-i gaseasca o vena buna, intre gargara cu bicarbonat de sodiu, solutie salina si anestezic ca sa poata manca si ea cate ceva, trecand prin bune si rele, s-a bucurat de fiecare moment al zilei, a ras si a plans impreuna cu toti cei care i-au fost alaturi, a invatat multe despre viata, dar „vreau sa ma intorc acasa, in lumea pe care o cunosc si unde ma simt cel mai bine. Vreau sa imi reiau facultatea… vreau … sa fiu fericita, sa uit de tot chinul acesta prin care trec”.

„Ajungi sa nu mai stii cine esti si ce se intampla cu tine. Iti doresti in momentul acela sa inveti medicina in cateva zile, si, primul pas, cel putin in cazul meu care folosesc internetul in fiecare zi, e sa-l rascolesti in cautare de informatii. Peste putin timp iti dai seama ca nu poti ajunge in cateva zile la nivelul de cunostinte al medicului specialist care a invatat in facultate 6 ani si apoi a pus cunostintele in practica multi alti ani”, spune Camelia.

Pentru a o salva si a avea o viata normala, fata are nevoie URGENT de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cei care doresc sa intinda o mana de ajutor o pot face prin urmatoarea modalitate:

Transfer bancar in conturile:

Raiffeisen BankLEI RO98 RZBR 0000 0600 1284 0362 Titular: Rusu Vasile

Raiffeisen BankEURO RO53 RZBR 0000 0600 1497 2844 Titular: Rusu Vasile

Pentru donatii prin sistemul PayPal, se poate accesa site-ul Cameliei: kmy.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.