Acasă Utile Calitatile care arata daca fiul tau va avea succes la scoala! Conteaza...

Calitatile care arata daca fiul tau va avea succes la scoala! Conteaza mai mai mult decat coeficientul de inteligenta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Analiza unei cercetari facute inca din anul 2014 arata ca doua calitati personale pot influenta succesul unei persoane in ceea ce priveste parcursul scolar mai mult decat o face coeficientul de inteligenta.

Studiul, coordonat de medicul Arthur Poropat arata ca o persoana deschisa catre noi experiente si constiincioasa va avea intotdeauna rezultate mai bune la scoala decat una a carui singur atuu este IQ-ul mare.

Explicatia sta in faptul ca o persoana deschisa catre noi experiente are mai multe sanse sa fie o persoana cu o imaginatie bogata, sensibila si curioasa in ceea ce priveste invatatura.

in cercetare au fost incluse date culese de la mii de studenti. Performanta lor scolara a fost prezisa mai bine cu ajutorul trasaturilor lor de personalitate decat cu ajutorul rezultatelor de la testul IQ.

„Cu tot respectul pentru invatat, personalitatea este mult mai importanta decat inteligenta pentru a-i ghida atat pe elevi, cat si pe profesori”, afirma Arthur Poropat.

Efortul pe care il depun stundentii atunci cand se concentreaza la ceva este cel putin la fel de important ca IQ-ul acestora”, continua medicul.

Astfel, specialistii sustin ca un elev care are o personalitate puternica va obtine rezultate mai bune decat un student care, desi este inteligent, nu are trasaturi de caracter bine definite.

Peste ocean profesorii au inceput sa fie mai atentia asupra acestui aspect, organizand chiar traininguri de dezvoltare personala pentru a spori capacitatea de invatare a acestora.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCea mai puternica rugaciune! Rosteste-o si te va ajuta in orice imprejurare!
Articolul următorAr putea schimba tot ce stiam despre morti! Ce se intampla la 4 zile dupa ce corpul moare?