Acasă Stirile zilei Calatoria cu metroul, mai scumpa de maine. VEZI aici cat va costa...

Calatoria cu metroul, mai scumpa de maine. VEZI aici cat va costa o cartela de 10 calatorii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Metrorex va majora sambata tarifele de calatorie cu metroul, cea mai mare crestere urmand sa fie operata la cartelele de 10 calatorii. Metrorex a anuntat si cartelele care nu vor avea pretul schimbat.

Cartelele de 10 calatorii se vor scumpi cu 50%, de la 10 lei la 15 lei, in timp ce tarifele la cartela cu 2 calatorii si la abonamentul de o zi vor fi mentinute la 4 lei si 6 lei.

Astfel, calatoria simpla prin utilizarea cartelei de 10 calatorii se va scumpi de la 1 leu/ calatorie la 1,5 lei/ calatorie, calatoria simpla prin utilizarea abonamentului saptamanal cu numar nelimitat de calatorii va costa 1,43 lei, fata de 1,07 lei in prezent, iar in cazul abonamentului lunar cu numar nelimitat de calatorii o calatorie va costa 0,92 lei, fata de 0,77 lei in prezent.

Pentru calatoria simpla prin utilizarea abonamentului lunar cu 62 calatorii tariful se majoreaza de la 0,56 lei la 0,80 lei / calatorie.

Raman neschimbate tarifele la cartela cu 2 calatorii si la abonamentul de o zi.

Astfel, tarifele care se vor aplica incepand cu data de 4 august pentru achizitionarea titlurilor de transport de la metrou sunt de 4 lei pentru cartela cu 2 calatorii, de 15 lei pentru cartela de 10 calatorii, abonamentul saptamanal cu numar nelimitat de calatorii va ajunge la 20 lei, iar cel lunar cu numar nelimitat de calatorii la 60 lei. Pentru abonamentul lunar cu 62 calatorii tariful creste la 50 lei, iar abonamentul de o zi va costa in continuare 6 lei.

Cartelele de calatorie cu metroul achizitionate pana vineri inclusiv pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei.

Metrorex mentineaza ca ajustarea tarifelor a stat la baza constructiei echilibrate a bugetului de venituri si cheltuieli al companiei pe anul 2012, in contextul masurilor si tintelor stabilite in relatia cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.