Traficul aerian in Paris dar si in sudul Frantei va fi grav perturbat pe parcursul zile de marti ca urmare a unei greve a sindicatelor controlorilor de trafic de pe aeroporturile din aceste zone.

 

Directia Generala a Aviatiei Civile a cerut companiilor o reducere cu 20 la suta a zborurilor de pe aeroporturile din sudul Frantei si spre mai multe destinatii cu plecare din Paris.

Desi 75 la suta din zboruri vor fi asigurate, zborurile „spre sudul Frantei, Spaniei, Portugaliei, Marocului, Tunisiei si Algeriei cu plecare din regiunea Paris” vor fi diminuate la 20 la suta, a anuntat DGAC.

Unsa-ICNA, cel de-al treilea sindicat ca marime al controlorilor de trafic francezi, a lansat un apel la grev pentru perioada 24-29 iunie in semn de protest fata de nivelul finantarii acordat navigatiei aeriene pentru perioada 2015-2019.

Franta urmeaza sa prezinte pana la 30 iunie la Bruxelles planul de finantare pentru urmatorii cinci ani destinat navigatiei aeriene, insa sindicatul Unsa-ICNA considera ca acesta este insuficient. La finalul negocierilor din weekend, sindicatul SNCTA afirma ca a obtinut alocari suplimentare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.