Acasă Stirile zilei Bani Cadoul americanilor pentru romani: Benzina a scazut sub 5 lei/litru

Cadoul americanilor pentru romani: Benzina a scazut sub 5 lei/litru

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru prima data, in ultimii 4 ani, benzina a coborat sub pragul de 5 lei pe litru. Insa in functie de vad si de puterea de cumparare, romanii nu gasesc aceleasi cotatii la pompa. Scaderea pretului benzinei la pompa are ca explicatie ieftinirea cotatiilor internationale la petrol, ca urmare a supraofertei generate de „revolutia” sistului din SUA.

In regiunea Moldovei, de exemplu, tarifele au ajuns la aproape 4,8 lei, in timp ce litrul de benzina din Muntenia si Transilvania este cu 20 de bani mai scump. Vestea buna este ca, daca pe plan international lucrurile nu se schimba prea mult, preturile vor scadea si luna aceasta.

Harta pretului benzinei arata ca primele ieftiniri sub pragul de 5 lei pe litru au fost in judetele din Moldova. Aici sunt si cele mai mici tarife la pompa, din toata tara.

Din cauza puterii de cumparare mai slabe a oamenilor din regiune, dar si a chiriilor mai mici platite de benzinari, carburantii au preturi reduse chiar si in marile orase. Iasiul este pe primul loc in tara la acest capitol, aici litrul de benzina costa 4,88.