Cancelarul Angela Merkel a declarat ca Islamul face parte din Germania si si-a anuntat participarea, alaturi de presedintele german Joachim Gauck si de ministri din cabinetul sau, la o manifestatie organizata la Berlin, de catre asociatii musulmane pentru a condamna atacul de la Charlie Hebdo.

„Maine (marti) vom da un semnal foarte puternic”, a subliniat ea in cadrul unei conferinte de presa cu premierul turc, Ahmet Davutoglu. Angela Merkel, fiica unui pastor protestant, a apreciat ca aceasta manifestatie va fi o ocazie de a transmite „un semnal important al vointei diferitelor religii de a trai impreuna, pasnic, in Germania”.

„Facem totul pentru ca integrarea sa reuseasca si ca, indiferent de religie, cei care accepta legile germane, care traiesc aici, care cunosc limba, sa fie bineveniti ca toti ceilalti”, a subliniat cancelarul german. Ea a afirmat ca, in calitate de cancelar, ii reprezinta toti oamenii din Germania — indiferent de unde vin.

Angela Merkel a participat duminica la Paris, alaturi de zeci de sefi de stat si de guvern, la un mare Mars al solidaritatii impotriva terorismului, dupa atacurile jihadiste care s-au soldat cu 17 morti in capitala franceza.

In Germania traiesc aproximativ patru milioane de musulmani, in principal turci sau persoane de origine turca. Atentia europeana si internationala este monopolizata, incepand de miercuri, de seria actiunilor cu caracter terorist comise in Franta, printre care un atac armat soldat cu 12 morti si 11 raniti la sediul publicatiei satirice franceze Charlie Hebdo si o luare de ostatici la un magazin evreiesc din estul Parisului. Atentatul de la sediul Charlie Hebdo, cel mai sangeros din istoria Frantei, a provocat o unda de soc in lumea intreaga.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede