Acasă Stirile zilei Justitia Borbely a demisionat: Sper că o să reuşesc să-mi dovedesc nevinovăţia

Borbely a demisionat: Sper că o să reuşesc să-mi dovedesc nevinovăţia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul demisionar al Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat joi, că a decis să demisioneze când a aflat de comunicatul DNA şi că speră să îşi poată dovedi nevinovăţia.

Laszlo Borbely a spus că a aflat din presă de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind solicitarea de declanşare a procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală şi imediat a decis să demisioneze.

El a precizat că i-a transmis această decizie premierului şi preşedintelui, cu care a avut o întâlnire.

Borbely a subliniat că refuză cu tărie orice fel de acuzaţie pe care o consideră nefondată şi că speră să îşi poată dovedi nevinovăţia.

„Vreau să mulţumesc celor din minister, vreau să vă spun că atunci când am aflat de comunicatul DNA am luat decizia să demisionez astăzi (joi, n.r). Nu pentru că aş avea motive să demisionez. Refuz cu tărie orice fel de acuzaţie, care consider că este nefondată, şi sper că o să reuşesc să-mi dovedesc nevinovăţia. Ca să nu planeze nicio suspiciune asupra Guvernului, am decis, atunci când am aflat de comunicatul DNA din presă – şi nici acum nu ştiu mai mult – am decis să demisionez. Acest lucru i-am transmis premierului, i-am comunicat şi preşedintelui, am avut o întâlnire cu dânsul, şi cred că aşa e corect”, a spus Borbely.