Bombele alimentare de la raft! Cat de periculoase sunt iaurturile cu fructe

Iaurturile cu fructe sunt o adevarata bomba calorica, din cauza continutului ridicat de zahar din compozitie. Ba mai mult, iaurturile cu fructe care pot fi achizitionate de pe rafturile magazinelor pot contine, in unele cazuri, chiar si sase E-uri.

Asa arata un studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului, in care s-au analizat etichetele a peste 61 de produse de acest gen, achizitionate aleatoriu de pe rafturile magazinelor.

Medicii sunt si ei de parere ca iaurturile cu fructe creeaza dependenta si, in timp, pot favoriza obezitatea si aparitia diabetului zaharat, inclusiv in cazul copiilor, noteaza adevarul.ro. Concret, studiul arata ca aproape 40% din iaurturile comercializate in Romania au in compozitie unul sau doua E-uri, in timp ce peste 14% au in compozitie trei E-uri.

Click pe aceeasi tema:  Licoarea care te protejeaza de diabet si boli de inima! Doua pahare pe zi fac minuni pentru tine

Exista, totusi, si produse lipsite de E-uri, arata Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS).

„Problema este ca aceste iaurturi cu fructe nu sunt exclusiv naturale, asa cum cred unii parinti care le dau copiilor asa ceva. Realitatea este alta. Iaurtul cu fructe contine conservanti si indulcitori. Cumulul de zaharuri si de E-uri poate fi o adevarata bomba calorica. Este important sa ne uitam pe eticheta si cel mai bine este sa il pregatim in casa”, a explicat Mierlea, adaugand ca 45% din produsele analizate folosesc suc din diferite fructe, concentrat sau nu.

Click pe aceeasi tema:  Fructul spinos inrudit cu litchi poate ajuta la slabit si ucide parazitii intestinali!
spre