Acasă Sanatate Bolile grave anuntate de durerile de picioare!

Bolile grave anuntate de durerile de picioare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand spunem “dureri de picioare” ne referim la orice durere ce se poate manifesta incepand de la degetele picioarelor si pana la regiunea pelviana. Aceste dureri pot fi cauzate de multi factori, unii dintre acestia putand fi localizati in alte zone decat piciorul. Leziunile la nivelul coloanei vertebrale pot cauza dureri de picioare.

Durerile resimtite in zona picioarelor pot avea diferite manifestari. Ele pot afecta doar o parte a piciorului, cum ar fi genunchiul sau se pot extinde pe intregul membru si pot fi resimtite ca furnicaturi, dureri ascutite, dureri surde, mancarimi etc.

Trauma are un inteles medical si unul psihic. in acest caz discutam strict de traumele medicale, cele care se refera la rani, lovituri sau socuri fizice ce pot aparea la nivelul membrelor inferioare. Acestea se pot manifesta prin fracturi, fisuri ale oaselor piciorului, luxatii sau distrugerea integritatii musculare, scrie doctorulzilei.

Ce nu stiai este ca unele traume ce au loc la nivelul coloanei vertebrale pot cauza dureri pe care le resimti in zona picioarelor. Atunci cand nervul sciatic se inflameaza, durerea poate cobori in jos, pe picior.

Alte cauze mai putin cunoscute ale durerilor de picioare
Bolile vasculare, diabetul sau chiar unele forme de cancer pot declansa durei de picioare. Problemele vasculare sunt foarte periculoase deoarece daca sangele nu mai circula corect prin muschi in timpul mersului, pacientul poate ajunge la amputarea membrului afectat.

Tromboza coronara, circulatia periferica deficitara a sangelui, alcoolismul, anumite forme de cancer, Zona Zoster sau artrita sunt si ele afectiuni ce pot avea ca simptome durerile de picioare.

Este foarte important ca atunci cand simtiti mancarimi sau furnicaturi in degetele de la picioare frecvent, va confruntati cu dureri persistente in zona membrelor inferioare sau aveti dureri de picioare aparute din senin care par sa nu mai treaca, contactati urgent medicul. deoarece el este singurul care va poate diagnostica in cel mai corect mod.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos