Acasă Stirile zilei Alerta de la meteorologi: Cod galben de furtuni in 15 judete!

Alerta de la meteorologi: Cod galben de furtuni in 15 judete!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica, valabila de joi seara pana in dimineata zilei de vineri, in 15 judete si Municipiul Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 11 august, ora 22:00 — 12 august, ora 10:00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cea mai mare parte a Munteniei, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura si estul Carpatilor Meridionali. in perioada de referinta, vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si, izolat, grindina.

De asemenea, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40 — 50 l/mp.

ANM precizeaza ca manifestari ale instabilitatii atmosferice vor fi pe parcursul zilei de joi, 11 august, in vestul, centrul si nordul tarii, unde vremea se va raci, in timp ce in sud-est va fi canicula.

Totodata, vineri, 12 august, vremea va fi instabila mai ales in Transilvania, Oltenia si zona Carpatilor Meridionali, iar in sud-estul tarii temperatura aerului va scadea accentuat.

Judetele vizate de atentionare, alaturi de Municipiul Bucuresti, sunt Bacau, Vaslui, Vrancea, Buzau, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Arges, Prahova, Brasov si Covasna.