Acasă Stirile zilei Boala incurabila produsa de mancarea fast-food! Zeci de mii de romani sufera...

Boala incurabila produsa de mancarea fast-food! Zeci de mii de romani sufera de ea fara sa stie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Stresul si mancarea fast-food ii imbolnavesc pe tineri, atrag atentia medicii. Sunt ingrijorati ca numarul pacientilor diagnosticati cu boli intestinale inflamatorii creste de la o zi la alta, iar acestia ajung la spital cand este prea tarziu.

Desi nu se pot vindeca, aceste afectiuni pot fi tinute sub control, daca sunt depistate din timp. La Institutul Fundeni din Capitala a fost inaugurat, marti, primul centru de excelenta din tara, pentru tratarea bolilor inflamatorii intestinale.

Gina avea 20 de ani cand doctorii i-au spus ca sufera de boala Crohn – o afectiune care determina inflamatia si ulceratia tubului digestiv. Nu a luat in serios diagnosticul si in cativa ani a ajuns pe masa de operatie, noteaza stirileprotv.

Gina: ”N-am constientizat. Nu aveam un stil de viata ok. Mancam ce apucam, cand apucam.”

15 mii de romani care au fost diagnosticati cu boala Crohn sau alte afectiuni inflamatorii intestinale. Pentru aceste maladii nu a fost identificata inca o cauza, dar au simptome asemanatoare: dureri abdominale, diaree, febra si anemie.

Bolile inflamatorii intestinale apar in general la persoanele tinere cu varsta intre 15 si 30 de ani. Factorii principali care le determina sunt predispozitia genetica si alimentatia nesanatoasa in care fructele si legumele proaspete sunt inlocuite cu mancarea de tip fast food.

Doctor, Liana Gheorghe: ‘In Romania, invazia fast-foodului a contribuit mult”.

Specialistii spun ca numarul bolnavilor creste in fiecare zi.

Profesor doctor, Mircea Diculescu: ”’In urma cu cativa ani aveam 1000 de pacienti, acum avem doar la Fundeni 1700, am 5 pe zi.”.

Pentru acesti bolnavi a fost deschis la Institutul Fundeni din Capitala primul centru de excelenta in tratarea bolilor inflamatorii intestinale. Sunt angajati 58 de medici printre care gastroenterologi, chirurgi, reumatologi, pneumologi sau psihologi.

Doctorii atrag atentia ca mai mult de jumatate dintre pacientii cu boli inflamatorii intestinale au nevoie de operatie, iar aproape 40% dintre ei dezvolta complicatii care le afecteaza vederea, articulatiile sau pielea.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentLectie de viata! Ce nu ti-a spus nimeni despre profesia ta! Cum descoperi caile pentru a progresa!
Articolul următorArhiepiscopia Romano-Catolica devoaleaza legaturile Gabrielei Firea cu oamenii din spatele proiectului Cathedral Plaza! Cum a fost umilit arhiepiscopul Robu de cel mai evlavios primar!