Boala care face ravagii printre romani! Fa-ti repede controlul! VIDEO – Cap Limpede

Boala care face ravagii printre romani! Fa-ti repede controlul! VIDEO

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Bolile cardiovasculare omoara doi din trei romani, mai exact la fiecare 30 de minute, un roman sufera un infarct, iar la fiecare 20 de minute, un altul sufera un accident vascular cerebral.

Aceasta doamna sufera de hipertensiune arteriala de cativa ani. Spune ca medicul i-a recomandat sa faca miscare, dar nu o tenteaza deloc.

„Ma straduiesc sa mananc sanatos, dar se intampla sa nu reusesc”, a spus femeia.

Lipsa miscarii, fumatul, alcoolul si alimentatia nesanatoasa sunt principalele motive pentru care tot mai multi romani au probleme cu tensiunea. Un hipertensiv plateste si 50 de lei lunar pentru tratament. Costurile sunt insa mult mai mici fata de cele suportate daca acesta ar face infarct.

„In momentul in care avem un pacient care de exemplu face infarct miocardic acut, in primul rand el va fi transportat intr-o unitate de coronarieni, deci costa transportul. Va avea asistenta medicala de urgenta, care iar este platita de catre Ministerul Sanatatii. I se face angiografie care costa, i se pune sau nu i se pune stent, care costa”, a spus medicul Florian Bodog.

Trei din zece pamanteni sufera de hipertenloriansiune arteriala. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, tensiunea crescuta e raspunzatoare de pierderea a 7,5 milioane de vieti, adica 12,8% din numarul total de decese inregistrate in lume.

Loading...

Sursa: realitatea.net

Boala care face ravagii printre romani! Fa-ti repede controlul! VIDEO was last modified: octombrie 21st, 2015 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close