Acasă Stirile zilei Blejnar schimbat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Șerban Pop...

Blejnar schimbat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Șerban Pop îi ia locul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma unei discuţii avute, marţi, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, decizia de eliberare din funcţie fiind semnată de şeful Guvernului, informează Guvernul. Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Conducerea ANAF va fi preluată de către Şerban Pop. Şerban Pop a ocupat postul de vicepreşedinte ANAF în perioada în care Guvernul era condus de Călin Popescu Tăriceanu şi a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, în ianuarie 2009.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a comunicat lui Sorin Blejnar prin telefon că va fi revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), acesta nefiind chemat la sediul Guvernului pentru o discuţie cu premierul, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

„A fost o analiză la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, în intervalul celor 60 de zile. În urma analizei, s-a constatat că nu a fost o colectare eficientă”, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

În luna februarie, şeful Guvernului a cerut miniştrilor şi şefilor de autorităţi implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de două luni, să verse la buget venituri reprezentând cel puţin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a două miliarde de euro, în special din acţiuni împotriva contrabandei cu alcool şi produse vegetale.

El a precizat atunci că impunerea unui plafon ridicat de venituri obţinute într-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o „capcană” pentru demiterea şefului ANAF, ci o metodă prin care va fi stabilită eficienţa fiecărei persoane implicate.