In sedinta de lucru din data de 9 februarie 2017, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a binecuvantat demersul Asociatiei Studenti pentru viata de a organiza cea de-a saptea editie nationala a Marsului pentru viata, eveniment care va avea loc in dupa amiaza zilei de 25 martie 2017, in ziua praznicului Bunei Vestiri.

Anul acesta, Marsul pentru viata se va desfasura in peste 285 de localitati din Romania si Republica Moldova, sub genericul Ajuta Mama si Copilul! Ei depind de tine!. in Bucuresti, Marsul pentru viata se va desfasura pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului, incepand cu ora 12.30, iar la finalul sau va avea loc un concert de muzica usoara.

Marsul pentru viata reprezinta una dintre cele mai importante initiative civice prin care se contribuie la lupta impotriva avortului, acest flagel al societatii contemporane care, in Romania, in perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, tara noastra aflandu-se pe locul doi in lume, dupa Rusia, in ceea ce priveste numarul de avorturi raportat la populatia existenta (116,5%).

Potrivit invataturii crestine, viata este darul lui Dumnezeu fata de oameni care trebuie pretuit si protejat, in timp ce avortul este o crima comisa impotriva unei fiinte (persoane) nevinovate care nu se poate apara. Omul se bucura de viata si de puterea vietii; are dreptul la viata, dar si responsabilitatea de a respecta aceasta viata, de a o apara in orice imprejurare, stiind ca, in existenta istorica in trup, omul isi pregateste participarea la imparatia lui Dumnezeu.

De aceea, va adresam indemnul de a participa in numar cat mai mare la Marsul pentru viata, in ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o marturie vie despre importanta si sensul crestin al vietii umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei si societatii si despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmeaza sa nasca pe copilul binecuvantat de Dumnezeu, transmite Patriarhia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.