Cap Limpede

Calendar Ortodox

Biserica a decis! Vezi cand ai interzis la nunta in aceasta vara

Daca doriti sa faceti pasul cel mare vara aceasta, nu doar din punct de vedere civi, ci si in fata altarului, trebuie sa stiti ca nu orice zi din anotimpul calduros este disponibila pentru oficierea nuntilor.

Zilele in care este interzis la nunti vara asta:

  1. 30 si 31 mai + 1 iunie: zilele de Rusalii
  2. 8-28 iunie: Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
  3. 1-14 august: Postul Adormirii Maici Domnului
  4. 15 august: Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului

De asemenea, nu se fac nunti nici de Sfânta Maria Mica, in luna septembrie (13 si 14). Pentru persoanele care vor neaparat sa se casatoreasca, pot stabili cununia civila in oricare zi a anului, insa cea religioasa doar respectând sarbatorile de mai sus, daca nunta va avea loc vara.

Exista, de asemenea, o serie de superstitii si de traditii privind felul in care trebuie sa se poarte mireasa in ziua nuntii, sau in perioada pregatirilor. De pilda, miresele nu au voie sa poarte perle in anumie regiuni din tara, deoarece perlele sunt simbolul suferintei. De asemenea, in ziua nuntii (care nu se tine in post), femeile nu au voie sa se intoarca in casa pentru a se uita in oglinda, chiar daca sunt convinse ca trebuie sa faca mici retusuri.

Potrivit traditiilor de la tara, persoana care iese prima din biserica va si cocosul in casa. Daca iese barbatul, acesta va lua frâiele conducerii caminului, iar daca iese femeia, ea va organiza totul. In plus, miresele au interzis sa-si vada sotul dupa miezul noptii, in ziua dinainte de nunta.

Sursa: teotrandafir

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-79898").on("click", function(){ $(".com-click-id-79898").show(); $(".disqus-thread-79898").show(); $(".com-but-79898").hide(); }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });