Presedintele Camerei Deputatilor si ministrul justitiei Florin Iordache si-au stabilit cu scop eliberarea penalilor din puscarii cu orice pret. In spatele acestei lovituri de impact asupra credulilor care au votat PSD-ul pentru programul economic cu multa dare de mana stau interesele de a-si proteja banii, penalii dar mai ales de a-si promova propriile interese la varf.

 

In subsidiar la eliberarea penalilor binomul Dragnea-Iordache pregateste terenul ca padurile, cu tot cu fauna lor, sa ajunga sub controlul mafiei silvico-cinegetice. Cei doi politicieni pasionati de vanatoare (Florin Iordache mentioneaza chiar in CV acest hobby), populeaza esalonul doi al Ministerului Apelor si Padurilor cu pioni (unul dintre ei, inspectorul sef de la Garda Forestiera Cluj, Istrate Stetco, vehiculat pentru o pozitie de Secretar de Stat) care nu vor misca un deget impotriva grupurilor de interes care au pus deja ochii pe paduri si bogatia ascunsa a acestora – animalele salbatice.

Oricat de ciudat ar parea, din retea fac parte si ONG-uri a carui misiune oficial asumata este tocmai de a proteja padurile si fauna acestora. In realitate, acestea protejeaza intr-adevar padurea,dar nu si animalele deoarece sunt pregatite pentru a da unda verde vanatorilor impatimiti sa decimeze, pe bani grei, populatia de animale salbatice.

Este cazul celor de la Fundatia Conservation Carpathia (FCC), condusa de germanul Christoph Promberger, care achizitioneaza cu inversunare paduri si munti in Romania. Fundatia si-a propus sa ajunga la 250.000 de hectare in 20 de ani – pentru a crea ceea ce reprezentatii sai numesc un „Yellowstone al Europei”. Doar ca ONG-ul finantat de 12 miliardari din topul Forbes este interesat sa protejeze padurile (vizeaza mai ales zonele virgine), insa cu scopul nedeclarat de a pune bazele unui turism vanatoresc de lux pentru bogatii lumii. Cel mai puternic indiciu ca animalele salbatice sunt comoara ascunsa a acestor paduri vizata inclusiv de Fundatia Conservation Carpathia – Romania are cea mai mare populatie raportata de animale salbatice din Europa – este faptul ca cei de la FCC, desi puteau sa concesioneze doar padurile pentru a le proteja, le-au cumparat. De ce? Pentru ca odata cu achizitia respectivelor paduri, au cumparat si drepturile de vanatoare.

Ca si in cazul companiei RMGC, populata de miliardari grei ai planetei, si FCC s-a aflat de la bun inceput (2009, anul fondarii) in preajma puterii de la Bucuresti, inclusiv in timpul guvernului tehnocrat al lui Dacian Ciolos. Fundatia lui Promberger a reusit intr-un an (2016) sa mute trei fosti colaboratori din zona ONG-urilor pe care le controleaza direct in esalonul 1 si 2 al guvernului Ciolos, potrivit unui articol publicat de Realitatea.net.

In guvernul Grindeanu, vanatorul (foto) certat cu legea, Istrate Stetco, cercetat pentru vatamare corporala, care a incercat si in Guvernul Ponta sa obtina postul de Secretar de Stat la Ministerul Apelor si padurilor, este in carti pentru pozitia de secretar de stat. Potrivit presei locale, Stetco a fost acuzat ca suplimenteaza cota de recolta la vanat dupa bunul plac, ca inspectorii trimisi de el pe teren incheie documentele fara verificari, primind drept mita plinuri de motorina sau alte servicii.

In plus, nu este clar nici cum a reusit FCC sa cumpere aproape pe nimic suprafete importante de padure (cca 17.000 de hectare de padure in Leoata, Piatra Craiului si Iezer Papusa) – cu aproape 3 euro pe hectar, in conditiile in care pretul minim este de 5.000 de euro pe hectar. Pentru a achizitiona 60.000, chiar 100.000 de hectare, obiectiv despre care Promberger a vorbit public, ar avea nevoie de circa jumatate de miliard de euro si Fundatia ar deveni cel mai mare proprietar de paduri din Romania.

sursa: realitatea.net