Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat, vineri, ca in spitalele din Capitala sunt internate in continuare 127 de persoane ranite in urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 65 in stare critica si grava, fata de 83 in urma cu o zi.

„Avem un numar mare de pacienti stabilizati, dar va rog sa primiti aceasta veste fara optimism. O pate dintre ei, care ar putea fi transferati in strainatate, sunt luati in calcul de Raed Arafat si restul echipei de medici”, a spus ministrul Nicolae Banicioiu, intr-o conferinta la Ambasada Frantei, la care sunt prezenti specialisti francezi si romani in tratamentul arsurilor gravel, conform Mediafax.

Dintre cei 127 de pacienti, cei mai multi sunt internati la Spitalul de Arsi, Spitalul „Bagdasar-Arseni”, Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca, Spitalul Elias si Spitalul Militar Central. De asemenea, pacienti raniti in urma incendiului din clubul Colectiv sunt internati la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, Spitalul „Sfantul Ioan”, Spitalul „Sfantul Pantelimon”, Spitalul „Dimitrie Gerota” si Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”.

O misiune franceza se afla in Romania, din 1 noiembrie, iar duminica si luni urmeaza sa vina din Franta prima echipa de medici voluntari care va ajuta doctorii romani la tratarea chirurgicala a victimelor incendiului de la clubului Colectiv.

Echipa de medici voluntari va fi formata din doctorul Marc Guibert, chirurg plastician, la Spitalul Saint Louis din Paris si doctorul Ciprian Isacu, chirurg plastician si sef al sectiei de tratament al arsurilor de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux. Acestia se numara printre primii medici care s-au declarat solidari si s-au inscris ca voluntari pentru a veni in ajutorul medicilor romani.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anuntat, joi, ca mai multe tari din Europa s-au oferit sa gazduiasca si sa trateze pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv.

Selectia bolnavilor va fi facuta de echipele medicale din statele care si-au exprimat disponibilitatea de a prelua pacienti, precum si de medici romani, iar alegerea persoanelor ranite se va face in functie de anumite criterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.