Catastrofele naturale din 2015 au provocat la nivel mondial pagube de 90 de miliarde de dolari, cele mai mici costuri de dupa 2009, a anuntat luni grupul german Munich Re, cel mai mare grup de reasigurari din lume, informeaza AFP.

Potrivit Munich Re, in 2015 multe cicloane tropicale s-au dezlantuit in regiuni putin populate, iar fenomenul natural El Nino a redus activitatea uraganelor in Atlanticul de Nord. Din costurile de 90 de miliarde de dolari evaluate de Munich Re, aproximativ 27 de miliarde de dolari au reprezentat pierderile companiilor de asigurari. Cvasitotalitatea catastrofelor naturale de anul trecut (94%) au fost evenimente meteorologice, scrie Agerpres.

In total, catastrofele naturale din 2015 au provocat 23.000 de decese, semnificativ mai mult decat in anul precedent, cand s-au inregistrat 7.700 de decese, dar sub media ultimilor 30 de ani (54.000 de decese pe an). Anul trecut, cea mai costisitoare catastrofa naturala a fost cutremurul care a devastat Nepalul in luna aprilie. Acesta a provocat decesul a 9.000 de persoane și pagube financiare de 4,8 miliarde de dolari. Insa, avand in vedere lipsa asigurarilor, din pierderile totale de 4,8 miliarde de dolari doar o mica parte au fost suportate de asiguratori (210 milioane de dolari).

‘La fel ca și in Nepal, proportia pierderilor suportate de asiguratori de pe urma catastrofelor din tarile emergente și in curs de dezvoltare raman foarte scazute. Industria asiguratorilor analizeaza noi modalitati pentru a reduce acest decalaj și a ajuta oamenii sa faca fata mai bine pierderilor materiale provocate de o catastrofa’ a declarat Torsten Jeworrek, membru in boardul Munich Re.

Pentru industria asigurarilor, cea mai costisitoare catastrofa naturala in 2015 au fost caderile de zapada care au lovit nord-estul SUA și Canadei in luna februarie, care au provocat asiguratorilor pierderi de 2,1 miliarde de dolari in timp ce pierderile totale au fost de 2,8 miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.