Bilantul celor decedati in incendiul din clubul Colectiv a ajuns, miercuri dimineata, la 50, in timp ce peste 70 de persoane ranite sunt internate in continuare in spitalele bucurestene, iar alte 36 au fost transportate, in ultimele zile, pe calea aerului, spre unitati medicale din strainatate, dintre care 7 au decedat.

Doi dintre pacientii transferati in Marea Britanie au murit, unul in cursul serii de marti, iar celalalt miercuri dimineata, noteaza Agerpres.

Pacientii care au decedat se numarau printre cele noua persoane transportate, duminica, in spitale din Marea Britanie.

Un numar de 76 de persoane ranite in incendiul din club Colectiv erau internate marti in unitatile medicale bucurestene, dintre acestea 24 in stare critica si grava, a informat Ministerul Sanatatii.

De asemenea, tot pana marti, 34 de persoane au fost transportate in unitati sanitare din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel si Elvetia, dar, in acest ultim caz, pacientul a decedat inainte de a se finaliza transferul.

In cursul serii de marti, alte doua paciente din Colectiv au fost transferate in Germania cu o aeronava de tip C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane.

Treisprezece raniti in clubul Colectiv se afla internati la Spitalul Bagdasar-Arseni, dintre care sapte sunt pe Sectia de chirurgie plastica, avand stare buna, iar alti sase — in stare grava, foarte grava si critica — la Terapie Intensiva, a declarat medicul Mircea Carantino.

„Sapte pacienti sunt internati pe Sectia de chirurgie plastica cu stare buna. sase pacienti sunt in Terapie Intensiva cu stare grava si foarte grava si critica. Pana acum, au plecat cinci pacienti: unul in Israel, doi in Belgia, unu in Norvegia si unul in Germania”, a spus Carantino.

Doi raniti in clubul Colectiv din cei sase internati la Spitalul de Urgenta Floreasca sunt in stare critica, a declarat miercuri seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie, Ioan Lascar.

Potrivit acestuia, ceilalti patru pacienti sunt in stare foarte grava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.