Acasă Stirile zilei Stiinta Biblia vs Coranul! ASEMANARI si DEOSEBIRI intre cele mai filosofice carti ale...

Biblia vs Coranul! ASEMANARI si DEOSEBIRI intre cele mai filosofice carti ale lumii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Asemanari si deosebiri intre Biblie si Coran s-ar putea gasi la infinit, mai ales intre cele doua religii crestinism si islam.

Insa liderii spirituali din Romania vorbesc despre ceea ce apropie credinciosii de Dumnezeu si despre ceea ce trebuie sa desparta religia de fanatism. Principalele puncte comune si diferentele dintre aceste credinte sunt relatate succint de parintele Eugen Tanasescu.

La Constanta functioneaza singurul organism din Romania care reuneste cele trei mari religii: ortodoxa, catolica si musulmana. Forumul celor Trei Religii a fost infiintat in 2004, la Constanta, tocmai cu scopul de a combate fundamentalismul. La intruniri sunt invitati si lideri ai cultului mozaic, pentru a intari mesajul transmis, fara echivoc: „Exista un singur Dumnezeu, care vrea sa fie pace“.

Arhiepiscopul Teodosie Petrescu: „Legea Talionului a fost desfiintata“

Liderul ortodox al forumului este arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie Petrescu. Ierarhul a declarat pentru „Adevarul“:

„Din punct de vedere crestin, ma refer la spiritul crestin ortodox, nu exista nicio fundamentare pentru crima, intrucat Legea din Vechiul Testament «ochi pentru ochi si dinte pentru dinte», a Talionului, a fost desfiintata de Mantuitorul care, in mod expres, spune: «Voi sa iubiti pe vrajmasii vostri, sa binecuvantati pe cei ce va blesteama, sa faceti bine celor ce va urasc si sa va rugati pentru cei ce va vatama si va prigonesc». Acest eveniment, care s-a produs in Franta, a avut si o premisa. Franta este o tara mai putin religioasa unde, de fapt, o grupare atee a caricaturizat Islamul, dar si Crestinismul“.

Arhiepiscopul Teodosie vorbeste despre provocarile pe teme religioase, care duc la tragedii si face apel la intelepciune. „Crestinismul nu raspunde la astfel de provocari, nici Islamul nu raspunde, in general, dar exista grupari extremiste care au gasit o interpretare ca razbunarea ar fi necesara, dreapta, sfanta si au raspuns cu aceasta agresivitate. Nu putem niciodata sa imbratisam agresivitatea sau crima ca raspuns la ironie, la batjocura sau la hula. Noi raspundem cu rugaciune si cu dragoste, stiind ca Dumnezeu este cel ce va rasplati tuturor, dar ar fi ideal ca cei ce nu cred sa nu devina cei care-i agreseaza pe cei ce cred.

Daca Dumnezeu ne-a lasat pe toti sa traim in aceasta comuniune de pe diferite pozitii religioase sau nereligioase, se cuvine sa ramanem in aceasta relatie pasnica si armonioasa, sa nu agresam si sa nu provocam pe nimeni“, sfatuieste ierarhul de la Constanta.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos