Acasă Utile O batranica de 107 ani dezvaluie leacul care iti ia durerea cu...

O batranica de 107 ani dezvaluie leacul care iti ia durerea cu mana!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iliana Siritianu este o romanca de 107 de ani a carui poveste pare incredibila in ziua de azi. Nu a stat o zi in spital, nu a luat o pastila in viata ei, n-a facut o injectie! Cu o singura exceptie, si acum se bucura de o sanatate de fier. Lucida, cu un auz perfect, pana mai ieri baga ata in ac cu precizie maxima, din prima „lovitura”. Iliana Siritianu din Romania are 107 ani.

Nu uita mai nimic, are o memorie mai buna decat nora sa cu o jumatate de veac mai tanara. Ea tine la curent familia cu ce se intampla in tara – aude la radioul pe care il asculta zi si noapte. Pentru ca nu a absolvit nicio clasa, ii scriu si ii citesc stranepotii cu aproape un secol mai tineri. Am rugat-o sa dea un sfat tinerilor, pentru a avea si ei o viata indelungata.

A preferat sa raspunda cu o gluma, asa cum ii este firea: „Mult e nebun, mai putin e bun!”. Cu un paharel de tuica zilnic, fara carne, cu mai multe lactate si dulciuri, cu energie din plin pentru munca in gospodarie si incarcata de veselie si gust pentru corectitudine si dreptate, asa a ajuns Iliana Siritianu, din Bosia (Iasi), in al 108-lea an de viata. „N-am fost invatata sa stau”, spune, si nici n-a vrut sa auda de medici. Ca tot omul, a fost si ea racita din cand in cand. Doar atat. „Daca m-a durut capul, am pus cartofi cu spirt, m-am legat la cap si mi-a trecut de fiecare data”. Ajungem sa discutam despre motivele care ar fi putut duce la longevitatea sa. in familia ei n-a trait nimeni mult – nici bunicii, nici parintii, nici cei sapte frati pe care i-a condus la groapa demult, cu decenii in urma. Daca factorul ereditar nu si-a spus cuvantul, atunci alimentatia cu siguranta.

„E pretentioasa la mancare, nu mananca orice. Ma pune sa-i fierb des lapte, mananca chisleag (iaurt), branza, smantana, oua, lapte cu cacao, ciocolata, napolitane, biscuiti. si se da in vant si dupa pufuleti. Iar rachiul trebuie sa fie unul natural, bun, ca sa il accepte”, povesteste nora, scrie jurnalul.ro.