Chiar daca impresia generala este ca oamenii isi doresc sa aiba o viata cat mai lunga, rezultatele unui studiu arata ca ne este mai frica de batranete si de problemele de sanatate care apar la varsta inaintata decat de moarte.

Un studiu desfasurat de Centrul Geriatric Columbia, din SUA, la care au participat persoane cu varsta intre 18 si 64 de ani, a aratat ca 1 din 6 persoane si-ar dori sa moara inainte sa implineasca 80 de ani. Numai 1 din 3 persoane ar vrea sa implineasca macar 80 de ani, iar un sfert si-au exprimat dorinta sa ajunga pana la 90 de ani. Profesorul Vegard Skirbekk a declarat ca in cadrul cercetarii au dorit sa afle in ce masura speranta de viata a oamenilor este legata de modul in care isi imagineaza ca va fi viata lor la batranete. „S-a dovedit ca pentru multi frica de batranete este mult mai puternica decat frica de moarte”, a declarat acesta.

„Oamenii care sunt de parere ca este mai bine sa moara cat sunt inca in putere, cel mai probabil isi subestimeaza abilitatea de a face fata experientelor negative de viata pe care le presupune batranetea, cum sunt mai ales probleme de sanatate sau singuratatea. De aceea le este si greu sa se gandeasca sau sa gaseasca motive de a privi batranetea intr-un mod pozitiv”, a explicat si medicul Catherine Bowen. Rezultatele studiului au mai aratat ca desi femeile traiesc in medie cu cinci ani mai mult decat barbatii, acest lucru nu a influentat alegerea varstei pana la care femeile sau barbatii si-ar dori sa traiasca, noteaza adevarul.ro, care citeaza „The Telegraph”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.