Acasă Politic Basescu spune in ce conditii Victor Ponta va deveni EMBLEMA CORUPTIEI

Basescu spune in ce conditii Victor Ponta va deveni EMBLEMA CORUPTIEI

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Traian Basescu a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, ca isi asuma promulgarea Codului de Procedura Penala pentru ca asta este responsabilitatea presedintelui. Basescu a mai spus ca daca primul ministru nu isi asuma emiterea unei ordonante de urgenta care sa corecteze neajunsurile articolului 140, este emblema coruptiei.

  •  Eu imi asum promulgarea codului de procedura penala pentru ca asta este responsabilitatea presedintelui. in acelasi timp imi asum si eroarea de anu fi inteles sensul articolului 140. Asta nu inseamna ca el nu trebuie corectat. Asa cum pe 15 octombrie noaptea s-a elaborat o ordonanta de urgenta pe care domnul Ponta a aprobat-o pe 16 octombrie pentru a rezolva problemele de interese din ASF, la fel poate sa rezolve si problema Codului de Procedura Penala.
  • Statul ramane fara mijloace de a identifica si preveni acte de genul urmator: abuz in serviciu, trafic de influenta, fraude fiscale, trafic de persoane, criminalitate transfrontaliera, comercializare sau tranzit de droguri, toate acestea se urmaresc prin mijloace tehnice, ori din acest punct de vedere articolul 140 ia organelor statului capacitatea de a prinde retele sau oameni implicati in astfel de ilegalitati.
  • Daca primul ministru nu isi asuma emiterea unei ordonante de urgenta care sa corecteze neajunsurile articolului 140, este emblema coruptiei. Are destule altele care l-au situat deja in sfera omului corupt, prin utilizarea actelor normative, ba pamanturile la CJ Braila, ba problema Rompetrol, ba problema ASF, toate astea il arata ca fiind un om corupt, dar in cazul in care nu face urgent modificarile care trebuie facute acestui articol, el devine scutul oamenilor corupti si devine primul responsabil ca nu a actionat cand trebuia

Guvernul a prezentat o scrisoare pe care presedintele Basescu i-a transmis-o, joi, premierului Ponta in care solicita adoptarea unei Ordonante de Urgenta privind noul Cod penal si Codul de procedura penala, dar si raspunsul in care Ponta aminteste ca cele doua coduri au fost initiate de Guvernul Boc.

Presedintele atentioneaza ca, fara o Ordonanta de Urgenta, exista un risc semnificativ ca probatiunea in cauzele penale sa devina extrem de dificila, iar premierul ii cere sa isi asume raspunderea pentru ca a promulgat cele doua Coduri.