Acasă Politic Basescu nu are loc in Liga lui Mitica: „Vreau sa castig Referendumul...

Basescu nu are loc in Liga lui Mitica: „Vreau sa castig Referendumul pe teren nu la masa verde!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi seara la TVR, ca el nu doreste sa castige referendumul din 29 iulie „la masa verde: „Stiti cum e cand esti campion la masa verde, la fotbal? La Liga lui Mitica merge. (…) La Liga lui Mitica merge sa castigi la masa verde”

„Obiectivul meu este sa obtin mai multe voturi cu nu, pentru nedestituirea presedintelui. Eu nu sunt un om care sa se ascunda sub un prag. (…) Obiectivul meu este sa obtin un vot mai mult pentru ramanerea in functie decat impotriva”, a declarat Basescu, la TVR.

El a afirmat ca in cazul in care va exista un anumit prag de prezenta pentru ca referendumul sa fie validat, el nu le va cere romanilor sa nu voteze, pentru ca ar fi „un gest las”. „Pe de alta parte, nu-i cinstit ca unui presedinte dupa opt ani de mandat, din care ultimii trei ani, ani de criza, sa-i ceri sa aiba 51% din voturile electoratului. Este foarte greu. Dar nu vreau sa raman in functie la masa verde. Stiti cum e cand esti campion la masa verde, la fotbal? La Liga lui Mitica merge. (…) La Liga lui Mitica merge sa castigi la masa verde”, a completat presedintele suspendat.

El si-a exprimat convingerea ca romanii nu vor spune ‘da’ destituirii presedintelui, daca stiu ca acest lucru este parte a unui „joc murdar”.

„Pana la urma, prin acest referendum, presedintele este la judecata poporului. Cum vor judeca, asa se va intampla. Pentru mine nu are relevanta (daca va exista un prag electoral al prezentei pentru validarea referendumului – n.r. ). Eu am obligatia sa stau in fata romanilor si sa respect rezultatul referendumului. Este foarte rau ca, desi a inceput campania pentru referendum, nu stiu in ce conditii se va valida”, a spus Basescu.