Acasă Politic Basescu arunca un eventual esec la aderarea in Schengen in bratele lui...

Basescu arunca un eventual esec la aderarea in Schengen in bratele lui Ponta si Antonescu! Vezi declaratiile acestuia!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca aderarea Romaniei la Schengen, ar fi fost permisa cu raportul MCV al Comisiei Europene care este unul bun privind progresele din justitie, asta daca nu aparea noua parte de probleme de functionare a statului de drept.

„Raportul pe MCV este bun, ne-ar fi permis intrarea in Schengen. Va rog sa ma credeti ca a fost unul dintre obiectivele majore. Nu amestecati ce au facut oamenii acestia in trei zile cu munca de cinci ani. Si atunci trateaza acea problema separat cu exprimarea sperantei ca problema de restabilire a functionalitatii statului de drept se va face. Este un lucru extrem de important, pentru ca m-as fi simtit rau eu daca toata munca aceasta de cinci ani a justitiei, nu a mea, nu ar fi fost recunoscuta. Nu putem spune ca mai avem aceeasi justitie ca la intrarea in UE, in 2007. Justitia a inceput sa arate altfel, sa miste altfel, sa chestioneze altfel dosarele si a fost nedrept sa fie o amestecatura. Ponta si Antonescu, ei au creat aceasta noua parte a raportului legata de functionarea statului de drept pe care noi nu o aveam. Nimeni nu punea sub indoiala criteriile de la Copenhaga in ceea ce priveste absorbtia lor in functionarea statului roman”, a declarat Basescu, marti.

De asemenea, Basescu a precizat ca a incercat in discutiile sale cu unii liderii europeni amanarea prezentarii raportului MCV dupa referendumul din 29 iulie.