Acasă Timp liber Cultura Baritonul rus Evgheni Nikitin si-a anulat deplasarea la Festivalul de la Bayreuth,...

Baritonul rus Evgheni Nikitin si-a anulat deplasarea la Festivalul de la Bayreuth, dupa ce s-a aflat ca are tatuata o zvastica pe piept

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rusul Evgheni Nikitin, care urma sa debuteze la Festivalul de la Bayreuth in rolul principal din noua productie „Olandezul Zburator”, si-a anulat deplasarea dupa ce o televiziune a dezvaluit ca are un tatuaj nazist, relateaza AFP.

Baritonul Evgheni Nikitin a informat sambata dimineata conducerea Festivalului de la Bayreuth despre decizia sa, a precizat un purtator de cuvant al festivalului, templu dedicat operei compozitorului Richard Wagner.

Vineri seara, emisiunea culturala a televiziunii publice germane ZDF, „Aspekte”, a prezentat un tatuaj de pe piptul cantaretului: o zvastica pe care a fost adaugat un alt motiv.

Rusul Evgheni Nikitin, citat de agentia de presa germana dupa, a declarat:

„Nu am fost constient de amploarea iritarii si a ranilor pe care aceste semne si simboluri, in special la Bayreuth, in contextul Festivalului, le pot provoca.”

Dedicat in intregime lui Wagner, Bayreuth, un oras izolat din Bavaria, reuneste, timp de o luna, iubitori ai creatiei marelui compozitor din intreaga lume.

Legaturile Festivalului cu cei mai inalti demnitari ai dictaturii naziste din Germania fac parte din capitolele cele mai sumbre ale istoriei muzicii germane. Adolf Hitler a fost un invitat regulat al acestui festival.