Castigarea alegerilor de catre PSD cu un scor covarsitor l-a transformat pe liderul condamnat penal al PSD, Liviu Dragnea intr-un adevarat dictator care nu mai accepta si alte opinii in afara de ideile sale fixe. Fie ca vorbim de Partidul Social Democrat sau de guvernarea Romaniei, Liviu Dragnea vrea sa-si impuna parerea cu forta fara a se mai consulta cu nimeni. Multi dintre social-democrati au inceput sa paraseasca barca lui Liviu Dragnea, iar vocile din esalonul doi spun ca r fi momentul ca cineva sa-i aminteasca lui Liviu Dragnea ca e momentul ca PSD sa nu revina la denumirea de social-democrat si sa nu se indrepte catre un partid socialist. 

Unul dintre consultantii PSD-ului spune ca Dragnea isi umileste pur si simplu colegii de partid iar testul de testul de fidelitate pe care Liviu Dragnea il da liderilor PSD este sa-i trimita dupa tigari, a povestit, intr-un interviu RFI, Dumitru Bortun, fost consilier al lui Ion Iliescu.

”Nu este gluma. Vorbesc serios. Ii trimite dupa tigari si le vede reactia. Daca respectivul zice ‘Da, sefu’! De la care sa iau, de la coltul din dreapta sau de la coltul din stanga?’, ramane. Daca se uita jenat ca este pus sa plece dupa tigari sau spune ‘Nu’, acesta din urma nu mai are cariera politica langa Dragnea. Vreau sa intelegeti ce tipuri umane sunt prezente acum la conducerea partidului si prin urmare la formarea guvernului, la conducerea tarii”, a spus Bortun, care este expert in analiza discursului public.
El a explicat ca trasaturile de caracter ale lui Liviu Dragnea sunt specifice unui ”baron local”. ”Actuala conducere a partidului este reprezentativa pentru ceea ce numim alegoric ‘baroni locali’. Acestia sunt niste stapani absoluti pe zone foarte intinse, unii pe cate un judet intreg. Daca un baron local foarte bogat, cu putere sociala, cu putere de influenta, cu strategii de trafic de influenta ajunge in fruntea unui consiliu judetean, devine baron local pentru un intreg judet. Exact asa este Dragnea. Poate nu stiti, dar eu stiu de la oameni care au lucrat cu Liviu Dragnea inca de la inceputurile carierei lui, ca acest om nici nu concepe sa fie contrazis sau sa asculte o parere diferita. Opreste in jurul lui numai oameni care nu ii ies din cuvant”, a precizat fostul consilier al lui Iliescu.

El a apreciat ca liderii PSD au gestionat „dezastruos” din punct de vedere comunicational criza OUG privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. In opinia sa, liderii soial-democrati comit o greseala banala daca „cred ca a comunica inseamna a vorbi”.

”Acesti oameni nu au invatat sa comunice. Nu stiu ce inseamna asta. Ei cred ca a comunica inseamna a vorbi. Din pacate, nici de vorbit nu prea vorbesc. Dupa cum vedeti, liderii sunt dati disparuti si nimeni nu reuseste sa dea de ei. Nu au notiuni elementare ce stau la baza unei culturi comunicationale. Ganditi-va despre cine vorbim. Vorbim despre functionari ale fostelor consilii populare, indiferent ca acum le spunem consilii judetene, municipale sau orasenesti. Sunt functionari de primarie. Un functionar nu are cultura comunicarii. (n.r. Stie) doar „Da, sefu’! Am inteles!”. Structural, acesti oameni sunt niste izme”, a adaugat Bortun pentru RFI.

SURSA: aktual24.ro