Cap Limpede

Sanatate

Barbatii cheliosi au un risc mai mare de cancer la prostata

Cercetatorii considera ca un nivel crescut de testosteron poate duce la dezvoltarea celulelor canceroase si la oprirea cresterii parului. Barbatii care au avut pierderi semnificative de par au fost diagnosticati pozitiv in urma biopsiei.

“Cu cat un barbat este mai chel, cu atat mai mult acesta prezinta un risc mai ridicat de a avea cancer la prostata. Acestia ar trebui sa isi faca o scanare sau chiar o biopsie, din timp, pentru a putea preveni boala” precizeaza Dr. Neil Fleshner, de la Universitatea din Toronto, pentru Daily Mail.

Desi studiile trebuiesc continuate, acestea pot fi un semnal de alarma pentru unii barbati. Rezultatele acestui studiu au fost efectuate pe un esantion destul de mic, de aproximativ 214 barbati, fapt care nu poate confirma exact ca lipsa parului declanseaza cancerul.

In urma prezentarii studiului la intalnirea anuala a Asociatiei Americane de Urologie, s-a ajuns la concluzia ca gradul avansat de lipsa a parului, poate semnifica chiar si aparitia unei tumori. De asemenea, chelirea poate semnala si prezenta altor disfunctii, precum hiperplazia benigna a prostatei.

In general, aceasta inseamna ca din cauza varstei prostata se mareste, facand presiune pe uretra, intampinandu-se astfel probleme la urinare.

Cercetatorii spanioli au descoperit ca barbatii care au chelit in jurul varstei de 20-30 de ani au un volum mai mare al prostatei si mai mic al urinarii. Aceste doua simptome demonstreaza aparitia unei disfunctii, comparativ cu barbatii care nu au suferit de pierderea parului.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-6870").on("click", function(){ $(".com-click-id-6870").show(); $(".disqus-thread-6870").show(); $(".com-but-6870").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});