Girafa MARIUS de la Gradina Zoologica din Copenhaga a fost ucisa duminica in fata a catorva zeci de copii, dupa care a fost aruncata in cusca leilor. Barbaria a provocat un imens scandal international dupa ce cateva mii de iubitori de animale au semnat o petitie online pentru a o salva de la ucidere.

 

I s-a oferit chiar si o noua casa intr-o rezervatie din Yorkshire, dar argumentele nu au fost suficiente pentru a o salva de la executie. Administratorii Gradinii Zoologice din Copenhaga au invitat chiar si vizitatorii sa asiste la disecarea girafei, inclusiv copiii.

Decizia de a o ucide pe girafa Marius a fost determinata de regulile stricte de reproducere ale Asociatiei Europene a gradinilor zoologice si acvariilor din care face parte la gradina zoologica din Copenhaga.

Bengt Holst , director stiintific la gradina zoologica de la Copenhaga, a justificat decizia, spune BBC, iar campania de a o salva pe girafa „a mers prea departe „.

“Girafele ar trebuit sa fie selectate pentru a se asigura ca cele mai bune gene au fost transmise,” a spus el .

„Girafele de azi fac fata foarte bine conditiilor si se imperecheaza usor, iar atunci cand o fac, trebuie sa alegem si sa ne asiguram ca cele pe care le pastram sunt cele cu cele mai bune gene”, a declarat pentru BBC .

sursa: huffinghtonpost

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.