Acasă Utile Banii nu aduc doar fericirea! Vezi ce boli grave poti lua de...

Banii nu aduc doar fericirea! Vezi ce boli grave poti lua de pe ei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

S-au facut numeroase studii pentru a se afla ce boli putem lua de pe bani. De exemplu, cercetatori din Washington au facut o cercetare avad ca tema rezistenta bacteriilor pe bani si tipurile de boli ce pot fi transmise. In acest sens, au analizat monedele si bancnotele dintr-un magazin.

Rezultatul cercetarii ar trebui sa ne ingrijoreze destul de mult. Se pare ca pe bacnotele mai vechi au fost depistate peste 135.000 de bacterii, printre care si stafilococi. Se stie despre stafilococi ca sunt bacteria care pot produce numeroase infectii, a caror gravitate variaza de la infectii superficiale ale pielii, pana la unele ce pun chiar viata in pericol, ca de exemplu septicemia sau meningita, arata Click.

Un alt studiu a fost facut in Ohio pe bancnote obtinute de la persoane ce intentionau sa cumpere alimente de la un fast-food. Ce a rezultat? 7% dintre bancnote prezentau urme de bacterii daunatoare, precum Staphylococcus aureus si Klebsiella pneumoniae, bacterii ce pot provoca afectiuni grave.

La 6% dintre bancnote erau germeni precum streptococcus, enterobacter si pseudomonas, care pot fi periculoase pentru persoanele cu sistem imunitar scazut.

Cele mai numeroase bacterii de pe bancnote sunt cele care provoaca acnee. insa, se gasesc si bacteria care te pot imbolnavi de ulcerul gastric (Helicobacter pylori), pneumonia sau sa te alegi cu o toxiinfectie alimentara severa.

Medicii spun ca spalatul mainilor este cea mai buna metoda pentru a preveni raspandirea germenilor si pentru a tine departe bolile infectioase. Una dintre cele mai raspandite boli contactate prin maini murdare este hepatita A.